JOKIĆ: Sam protiv svih, ne može

jokic-kosarka-denver

Srpski as odigrao sjajno i imao samo tri promašaja iz igre, ali nije imao pravu podršku protiv Krisa Pola i društva iz Oklahome .

Nikola Jokić od sredine decembra igra zaista fenomenalno u NBA ligi, ali pauza nakon Ol-star vikenda po pravilu donosi ono pravo u najkvalitetnijoj ligi sveta. Ako je to gledati da primeru srpskog centra čekaju nas fantastične njegove partije.

Denver Nagetsi su u jednom neobičnom meču i situaciji u kojoj se nisu našli ove sezone poraženi od Oklahome Siti Tandera sa 113:101 uprkos maestaralnim igrama Srbina.,

Šta reći za igrača koji postigne 32 poena za 34 minuta igre. Vrhunski as? A ako tome dodamo da je iz igre šutirao 12/15 iz igre, te sedam od sedam sa linije za slobodna bacanja. Superstar. Da li ga brojke poput sedam skokova i četiri asistencije uz prosek od 25,3 poena, 11 skokova, 8,1 asistencije po meču i 1,8 ukradenih lopti (koje beleži na poslednjih 15 mečeva) uzdižu do kandidata za MVP-ija NBA lige? Svakako da da, ne znači da će biti (ikada) najkorisniji igrač lige, ali da se sa ovakvim brojama o tome mora razmišljati definitivno da da. Od početka sezone jedino Srbin beleži više od 20 poena, 10 skokova i šest asistencija po meču, ako smanjite ovu poslednju brojku za jedan dobijete učinak Janisa Adetokumba, aktuelnog MVP-ija lige.

Najveći problem Denveru bi se javljao kada je Jokić jednostavno morao da izađe sa terena i da odmori, a tada bi Oklahoma pravila razliku.

Tanderi su zabeležili drugi uzastopni trijumf i trenutno su sedmi na Zapadu sa učinkom 34-22, dok su Nagetsi upisali drugi neuspeh u nizu i sa pobedom više u odnosu na Los Anđeles Kliperse drugi su uz istoj konferenciji sa skorom 38-18.

Be the first to comment on "JOKIĆ: Sam protiv svih, ne može"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*