MEDICINSKA SESTRA: “Kada je Bolonja igrala nismo smeli da priđemo Sinišinoj sobi, ceo hodnik je čuo kako se dere”

Medicinska sestra Siniše Mihajlovića otkrila je kakav je srpski stručnjak kao pacijent i koliko je bilo teško, odnosno lako, starati se o njemu.

Pedesetogodišnji Mihajlović je letos otkrio da ima leukemiju i poslednja četiri meseca je uglavnom proveo u bolnici “Sant’Orsola” u Bolonji.

“On je pravi džentlmen. Radila sam kada je održao pres konferenciju i ta pohvala me je dirnula. Njegove reči značile su i ostalim pacijentima jer on zna kroz šta oni prolaze. Mi, medicinske sestre, se uvek trudimo da budemo iskrene. Bilo je teško objasniti mu u kakvoj situaciji se nalazi, ali on je uradio sve što smo tražili od njega”, rekla je Boskarino za “Corriere di Bologna” i dodala:

“Bio je uplašen kada je prvi da otpušten iz bolnice, plašio se da se ne prehladi. Rekla sam mu tada da će biti dosta teško da mu neka bolest naudi”.

Poznato je da je Siniša obavljao posao trenera Bolonje i dok je bio u bolnici – gledajući treninge i mečeve, a usput se i obraćao igračima kako bi ih motivisao.

PROČITAJTE JOŠ:  SKANDAL: Rusi nastavili sa sramnim napadima na Nikolića!

“Nevrirao se oko Bolonje. Kada su bile utakmice u toku znali smo da ne ulazimo u njegovu sobu. Čuli smo ga kako se dere, čuli smo ga iz hodnika, u drugim odeljenjima, ali niko od drugih pacijenata se nije bunio. Kada bi Bolonja izgubila oni su nas pitali kako je Siniša to podneo”, objašnjava medicinska sestra.

Mihajlović je završio sa tri ciklusa hemioterapije, a najskorije je izašao iz bolnice posle transplatacije koštane srži.

“Kada je saznao da je donator Amerikanac krenuo je da se šali sa nama i da priča engleski, iako ne zna jednu reč! Svi smo ga zezali i smeh mu je pomogao da se opusti. Provodili smo noći pričajući o mnogo toga kada nije mogao da spava. Pričao mi je o svom poslu, odakle dolazi, rekao mi je da je rat veoma ranjiva tačka za njega”,
 otkriva Boskarino i nastavlja:

“Kada je prvi put došao izgledao je zastrašujuće, ali kada se opustio upoznali smo pravog Sinišu, skromnog čoveka koji ceni male stvari u životu. On je veoma dobra osoba. Možda se samo ponaša kao ‘težak’ tip jer je to potrebno u njegovom poslu, ali je iznutra dosta ‘mekan'”, 
zaključila je medicinska sestra bolnice “Sant’Orsola” u Bolonji.

PROČITAJTE JOŠ:  IVANIĆ I BEN SLOMILI INĐIJU: Zvezda posle drame u polufinalu Kupa!

Komentari na "MEDICINSKA SESTRA: “Kada je Bolonja igrala nismo smeli da priđemo Sinišinoj sobi, ceo hodnik je čuo kako se dere”"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*