DECA SE IGRALA FUDBALA: Španija PONIZILA Kostariku i zaplašila planetu!

Fudbaleri Španije savladali su Kostariku rezultatom 7:0 u meču prvog kola grupe E Svetskog prvenstva.

To je najubedljivija pobeda u dosadašnjem delu Mundijala, ali čak i sedam golova je malo u mreži Kostarikanaca u poređenju sa onim što smo videli na terenu.

Na terenu je postojala samo i isključivo selekcija Luisa Enrikea, o čemu najbolje svedoče dva podataka između ostalih. Pod jedan, protivnički fudbaleri nisu niti jednom šutnuli ka golu Unaja Simona i pod dva, na poluvremenu smo imali Rodrija sa 80 i kusur pasova dok je kod Kostarikanaca najviše imao Selso Borhes sa samo 14.

 


Ne pamti se ovoliko jednostrana utakmica na Mundijalima, a sve je počelo u 11. minutu kada je Dani Olmo prvi put zatresao mrežu Kejlora Navasa.

Bio je to 100. gol Španije na Svetskim prvenstvima i oni su šesta selekcija kojoj je to uspelo (Brazil prvi sa 299 golova).

Deset minuta kasnije bilo je 2:0 nakon gola Marka Asensija, a onda 10 minuta nakon tog pogotka upisao se i Feran Tores, te su nominalno domaćini na ovom meču rešili pitanje pogotka u samo pola sata.

Sve to je od ovog meča napravilo jednu veoma dosadnu predstavu. Španci bi se neometano dodavali neposredno ispred protivničkog šesnaesterca, a igrači sa suprotne strane su to nemo posmatrali bez ikakvog pokušaja da se ispreče.

Možda je neko mislio da će poluvreme sa sobom doneti konsolidaciju, ali toga nije bilo. Umesto toga, nastavilo se po starom što je dovelo do drugog gola Ferana Toresa u 54. minutu.

Sa „pokerom“ u mreži Kostarikanaca krenuo je Luis Enrike sa izmenama, dajući šansu i mlađim igračima. Jedan od tih bio je Alehandro Balde koji je tako debitovao, a od mlađih je startovao utakmicu Gavi, sveže punoletni vezni igrač koji je postigao peti pogodak i jedan od najlepših do sada na prvenstvu.

Centrirao je Alvaro Morata, a Gavi je iz prve šutirao i pogodio od stativu za 5:0.

 Tako je postao treći najmlađi strelac u istoriji Svetskih prvenstava posle Pelea i Manuela Rosasa.

Do kraja je i asistent Morata nakon sjajnog duplog pasa postigao gol, a pre njega se u strelce upisao još jedan rezervista Karlos Soler.

Španci za četiri dana igraju sa Nemačkom koja je kiksnula protiv Japana i sigurno je da će pobeda biti imperativ kako ne bi doživeli sudbinu iz Rusije kada su ispali u grupi.

U drugom meču grupe E sastaće se Kostarika i Japan.

 


Be the first to comment on "DECA SE IGRALA FUDBALA: Španija PONIZILA Kostariku i zaplašila planetu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*