OVAKAV SRPSKI NBA DERBI NIKO NIJE NI SANJAO: Jokić, Bogdanović i Bjelica odigrali NAJLUĐI međusobni meč ikada!

Nikola Jokić i Denver Nagetsi nisu uspeli da nastave seriju trijumfa: posle šest uzastopnih pobeda izgubili su u Sakramentu nakon produžetka sa 100:97 i pored toga što su u srpskom NBA derbiju imali u jednom trenutku čak 17 poena prednosti. Samo, imajući u vidu kako su tri srpska aktera odigrala ovom prilikom, a u taboru domaćih pobedi su se radovali Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, sva trojica bi vrlo rado da što pre zaborave pomenuti meč.

Za ljubitelje statistike, koja na ovoj utakmici uopšte nije bila za ponos našim reprezentativcima, treba istaći nekoliko detalja: Bogdan Bogdanović je i pored očajnog šuta, 4/16, od čega je tačno polovina, 2/8, bila „uspešnost“ pokušaja da se postigne trojka, bio naš najbolji igrač na ovom meču. Dao je deset poena, imao pet asistencija, četiri skoka, dve izgubljene lopte. Dok je on bio na parketu, Sakramento je dao dva poena više nego što je primio i to je, uz onakve ostale parametre, ono što ga je izdvojilo od ostalih kolega iz nacionalnog tima.

Nemanja Bjelica je takođe dao deset poena, i to za tri minuta manje na parketu, kao starter (on 25, rezervista Bogdanović 28), ali je uz takođe vrlo loš šut – 2/10 za dva, a 1/1 za tri. Imao je najboljih u timu 12 skokova, te pet asistencija (od njega i Bogdana u tome niko nije bio bolji kod domaćih) i jednu blokadu, kao i pet izgubljenih lopti. S njim u igri Kingsi su primili 13 poena više nego što su dali, za što je najzaslužniji početak duela, kada su Pol Milsap (kretnjom i dodavanjima, ne toliko šutem) a naročito Geri Heris radili odbrani „kraljeva“ šta su hteli.

Što se Nikole Jokića tiče, on je za 36 minuta nastupa postigao sedam poena, šutirajući 3/8 za dva, a 0/3 kada se radi o probanju da se postigne trojka. Imao je i deset skokova, šest asistencija, blokadu, četiri izgubljene lopte, a s njim na parketu Nagetsi su primili tri poena više nego što su dali. Bio je to njegov četvrti uzastopni meč na kome je šutirao ispod 50% uspešnosti, a takav mu je i ovosezonski prosek (46,7%), trenutno najlošiji kada se uzmu u obzir i njegove četiri uvodne NBA sezone.

Be the first to comment on "OVAKAV SRPSKI NBA DERBI NIKO NIJE NI SANJAO: Jokić, Bogdanović i Bjelica odigrali NAJLUĐI međusobni meč ikada!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*