Šakotina Zvezda krenula jako: puče stotka!

CRVENA ZVEZDA vs MORNAR Beograd, 25.11.2019. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Mornar Bar xyz

Povratnički derbi Dragana Šakote bio je – uspešan. Crvena zvezda je dočekala večeras Mornar iz Bara i u prvoj utakmici pod vođstvom novog trenera došla do prilično lake pobede od 105:82. Osećala se atmosfera u kojoj su igrači želeli da promene nešto, da se vrate u formu, da se dokažu novom treneru, a navijači su želeli da vide borbu i na 20 poena prednosti.

Bilo je to amplitude, uspona i padova, ali generalno možemo da kažemo da je ovo bio duel u kom se praktično nije postavljalo pitanje pobednika od samog početka do kraja. Utakmicu je ukrasila blokada Fajea u poslednjoj deonici kao i generalno dobar šut Lazića za tri poena. Bila je potrebna Zvezdi ovakva utakmica. Filip Čović dao je 12 poena, Lorenzo Braun 10, Branko Lazić 13, Džejms Gist 10, Čarls Dženkins 11 i Majkl Odžo 13.

Dragan Šakota je večeras bio ponovo na klupi Crvene zvezde koju je predvodio od 2005. do 2007. godine. Sada ima ulogu vatrogasca, treći je trener crveno-belih ove sezone i ima zadatak da probudi tim i napravi bolju hemiju.

Zvezda na ovom meču ponovo nije računala na Derika Brauna, a naravno ni na Stratosa Perperoglua koji će duže biti odsutan sa parketa. Važno je za crveno-bele i to što se Džejms Gist vratio na pravi način u tim i sigurno će im mnogo značiti u nastavku sezone.

Zvezda je odlično otvorila utakmicu preko Kuzmića ispod koša, a potom pre svega dobrom odbranom uspela da neutrališe napade Mornara. To je otvorilo i dosta prostora u napadu, pa smo tako videli i zakucavanja Lorenza Brauna i Boriše Simanića, a onda je i Branko Lazić povezao dve trojke i na taj način su crveno-beli stigli do 23:9 i prednosti od 14 razlike.

Posle toga je tim Dragana Šakote mogao da igra opuštenije, a uprkos svemu neki od navijača su zviždali svakom kontaktu Filipa Čovića sa loptom, očigledno nezadovoljni njegovim dosadašnjim partijama ove sezone.

Mornar se držao u igri isključivo uz pomoć pogođenih trojki, ali praktično to nije delovalo previše preteće po Zvezdu koja je na poluvremenu vodila s 53:40. Bilo je i 21 razlike, tako da su crveno-beli mogli i ubedljivije da vode posle 20 minuta igre.

Sve su to crveno-beli nadomestili jako brzo, imali su odličan procenat šuta spolja, Lazić je bio raspoložen za šut i Mornar je sve vreme bio na sigurnoj razdaljini.

Gosti su uspevali poput jo-joa nekoliko puta da smanje razliku uz pomoć šuta spolja Džejkoba Pulena, ali sve je to bilo dovoljno za rezultat od 72:60 na ulasku u poslednju četvrtinu. Imala je Zvezda goriva, stisnula je papučicu za gas na startu poslednje četvrtine, otišla na 20 razlike i tu je bio i definitivni kraj za goste.

Sve u svemu, dobra utakmica za Zvezdu koja će imati odakle da crpi energiju za naredne utakmice. A prva sledeća je Valensija u Evroligi za tri dana.

Izvor: Mozzart sport


Be the first to comment on "Šakotina Zvezda krenula jako: puče stotka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*