TERZIĆ POSLE DEBAKLA U DERBIJU: Manje lošiji Partizan pobedio uz pomoć svog sudije, čelnici crno-belih truju javnost!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić sazvao je vanrednu konferenciju za novinare nakon poraza od Partizana u 161. „večitom“ derbiju. Vidno besan odmah je opleo po Partizanu i poništenom golu.

Terzić je odlučio da posle prospavane noći iznese svoje utiske sa derbija, gde navijači posebno očekuju odgovore na beskrvnu igru Zvezde, koja nije uputila šut na gol za 90 minuta igre.

– Ne želim da se pojavljujem kad pobeđujemo nego kad ide i loše. Da čujemo ima li pitanja, a želim prvoo da kažem da čestitam Partizanu, štabu i igračima, više su želeli pobedu, bili su manje loši od nas. Derbi kao prethodni, nije opravdao očekivanja, bilo je tenzije, imperativa pobede, pobedničkih želja sa pobe strane. Duboko sam nezadovoljan, hoću analizu, nedopustivo je da najbolji tim poslednjih 25 godina ovako prođe, 15 miliona će otići na bruto plate, skupo nas košta igrački kadar. Krasnodar, Kopenhagen, Jang Bojs, moraš ulagati ako hoćeš da pariraš, ali nešto škripi u derbiju i sledi ozbiljna analiza – započeo je Terzić.

Sudija Partizanovac poništio gol.

– Napravili su pritisak, sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, Zvezda nije krila, jasno je izašla sa stavom da je sudija pogrešio i da takva pomoć ne treba. Zvezda je najjača, ne treba joj takva pomoć, greška, idemo dalje. Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol. Ponavljam, napravićemo analizu zašto je Zvezda bila loša, ali i tako loša je povela. Podsetiću da je duel Tavambe i Manojlovića pušten, i posle je Partizan preuzeo titulu. Mi smo sada dozvolili da pričaju, kevću i laju. Posle one atmosfere, smišljeno su pripremili teren, da je Zvezda favorit, i ispali smo naivni i previiše pošteni, kad pogledaš kako oni pripremaju teren u javnosti.

– Sreli smo se pre 15 dana, pričali smo o najsupešnijoj sezoni, i pričali smo o raspoloženju slavlja, a da mi moramo da radimo – nastavio je Terzić konferenciju, podsetivši na razgovor sa novinarima posle plasmana u Ligu šampiona.

– Druga stvar je je reakcija navijača Partizana, maltene histerija. Došao sam do zaključka da je rukovodstvo Partizana na perfidan i pokvaren način truje javnost da je Zvezda mezimac FSS i države, da se uništi Partizan. Neverovatno je onakva agresvina reakcija, da predsednik Partizana ne osudi navijača, nego za svoju TV kaže da je to navijanje i uobičajeno. To je rezultat perfidne kampanje, spinovanja mesecima i godinama, da neko želi da uništi Partizan, i reakcija je onakva. Borba, poziv na bunt, otpor prema režima. Pokvareno je jer Vučelić zloupotebljava funkciju u Večernjim novostima. Utiče na ostale medije, pa onda potpredsednik na mrežama truje i laže narod. To traje duže vreme, stvorena je pogrešna slika javnosti, i Savo Milošević je u to uvučen par meseci, davao je takve izjave, iako nije stvar trenera. Pričao je kako pomaže Zvezdi država, a za par dana će se znati koliko država pomaže Zvezdi, koliko Partizanu – kaže Terzić.

– Zvezda posluje transparentno, Zvezda ne koristi pare obveznike, 92 odsto koristi od transfera, Zvezda više daje državi nego što dobija, i ponosni smo na to. Zvezda ima samo 1.2 miliona evra sponzorskog ugovora sa Telekomom, imamo Gazprom, to je inostrana kompanija bez suvlasnišva Srbije. Ima polemike sa Agrobankom, a sve radimo javno i transparentno. Najgore prolazimo u hendlovanju dugova sa državnim bankama, sa Agrobankom, bolje smo prošli sa stranim bankama. Imaju specifičan način poslovanja. Ne bežimo od odgovornosti, imali smo ovde pre 20 dana konferenciju sa puno osmeha, ovde nema opuštanja, svaki dan je novo dokazivanje.

– Mogu da dam statistiku koliko je država pomagala od 2017. godine, na perfidan način koriste što Vučić ne krije da navija za Zvezdu.

– Naopako, Srbija je potpisnik da naši igrači nisu u EU, donet je diskriminatorski akt, Zvezda uraditi sve da se zakon i propis poštuju. Taj propis znači da je šest stranaca dozvoljeno, smanjeno je na četiri, i to je udar na Zvezdu, Zvezda smatra da nije u interesu srpskog fudbala, ne može da bude parirati Olimpijakosu sa devet stranaca, a mi imamo četiri. Veliki Bajern u državi od 100 miliona ima osam stranaca, a samo trojicu Nemaca.

– Zbog uspeha u Evropi, i prošle godine su svi dobili tri i po miliona, i sada, svi su podelili pare za uspeh u Evropi Zvezde. A ne bi bilo uspeha da nema stranca. A videli ste koliko stranaca ima u drugom klubovima. Srbija i dalje robuje nazandim pravilima i ne može se tako napred.

– Ne možemo da prenebregnemo spinovanje javnosti i stvaranje atmosfere u Humskoj.

– Ja duboko poštujem Partizan, svestan sam da bez jakog Partizana nema jake Zvezde. Potrebne su dve strane, da li sam ikada pomenuo Partizan negativno? Oni se bave godinama na televiziji Partizana Zvezdom, nipodaštavaju i vređaju. Prećutkivali smo, naivni i prepošteni. Nije alibi, svesni smo slabosti i igre, ali ne možemo da ćutimo na propagandu koja se širi kroz Partizan i truje javnost. Poslali smo poruku navijačima da ne radimo tako, nije fer. Vučelić kaže „pa dobro to je navijanje što su vređali predsednika FSS, dok on sedi tu u njihovoj kući“. Oni su dali za pravo navijačima, a doprineli su da je reakcija takva.

Novinari su Terzića na kraju pitali kako komentariše to da Zvezda na derbiju nije imala šut u okvir gola.

– Rekao sam da smo nezadovoljni, da ovaj tim u koji je investiran ovoliki novac ovako loše izgleda, to je nedopustivo!

Da li će biti kazni?

– Predstoje analize, pa ćemo videti – zaključio je Terzić.

Be the first to comment on "TERZIĆ POSLE DEBAKLA U DERBIJU: Manje lošiji Partizan pobedio uz pomoć svog sudije, čelnici crno-belih truju javnost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*