TERZIĆ PONOVO ZATRESAO JAVNOST: Jedno je veliki Partizan, a drugo ovo što je sad!

FOTO: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić još jednom se osvrnuo na svoju izjavu da „jakoj Zvezdi nije potreban jak Partizan“.

Kako je rekao u razgovoru za „Sportski žurnal“, cilj mu nikada nije bio da unizi „veliki Partizan“.

 


Međutim, svestan je da je trenutno stanje u tom klubu nešto drugačije.

„Nikad, nikad, nikad nisam rekao ništa što bi moglo da potceni veliki Partizan. Ja sam uvek govorio: kad pričamo o Partizanu, treba da ustanemo. Partizan je veliki klub sa velikom tradicijom i istorijom koju su gradile ljudske i sportske veličine. To je jedna dimenzija priče i ko god je komentarisao moju izjavu, izvrnuo je ono što sam rekao. Ovo što sam sada rekao, to ću uvek ponoviti: Partizan je veliki klub i previše smo mi mali da bismo komentarisali i Partizan i Crvenu zvezdu kao dva najveća rivala. I to mora da se poštuje, ta dva velikana.

To je jedan par cipela. Drugi par cipela je trenutno stanje Partizana u kojem se on nalazi. Partizan više nije konkurentan Crvenoj zvezdi. Ako šest godina zaredom osvajate šampionsku titulu i to ovako dominantno – ubedljivo, pritom je Crvena zvezda postigla ovakve rezultate u Evropi… Svedoci smo jedne realnosti da Crvena zvezda igra u grupnoj fazi Lige šampiona, a da se Partizan muči da se kvalifikuje u Ligu konferencije, koja je trećerazredno takmičenje. To je realnost Crvene zvezde i realnost Partizana, to je to.

Mi ne govorimo o veličini kluba i istoriji. Moj duboki naklon i poštovanje prema velikom Partizanu. A prosto danas Partizan ne odgovara Partizanu sa tim imenom, i istorijom i tradicijom. To su dve različite stvari. Tako da mnogi pokušavaju da zamene teze i da mi stave u usta nešto što nisam rekao. Jedno je veliki Partizan, istorija i tradicija, drugo Partizan u kojem se danas nalazi“, rekao je Terzić.

Govorio je i o pričama o nameštenim utakmicama u domaćem šampionatu.

„To su gluposti. Ja sam igrao i osamdesetih godina stare Jugoslavije, ja vam kažem da se danas igra mnogo, mnogo poštenije i ispravnije nego u Titovoj Jugoslaviji. Svedoci smo da je 86-87. godine od 9 utakmica 7 bilo namešteno. Svi smo svedoci toga. I to je bilo 86. godine u vreme komunističke Jugoslavije. Ja vam kažem da je danas mnogo, mnogo korektnije, čistije, regularnije nego ikada. I generalno se igra regularan fudbal, niko nikog ne pušta. I to su samo priče, tračevi, nego su ovi portali, mnoštvo portala, društvenih mreža, prave zbrku i klikove i šire dezinformacije itd. Ne danas, generalno poslednjih pet, deset godina, igra se mnogo, mnogo regularnije nego pre 30, 40 godina“, smatra Terzić.

 


Imao je šta da kaže i na račun FSS.

„Najvažniji izvor prihoda koji Crvena zvezda nema u odnosu na sve ostale klubove u Evropi jesu TV prava. To je stvarno potcenjeno. U proseku na evropskom nivou 42% u strukturi prihoda svih klubova dolazi od TV prava. Mi smo godinama bili ispod 1%. Znači, dokle god Crvena zvezda ne bude na pravi način tržišno plaćena, koliko vrede TV prava Zvezde, mi ćemo imati problem. Utakmice Crvene zvezde na našoj ligi su gledanije nego utakmice Premijer lige. A nismo tako plaćeni“, zaključio je Terzić.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "TERZIĆ PONOVO ZATRESAO JAVNOST: Jedno je veliki Partizan, a drugo ovo što je sad!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*