TERZIĆ PONOVO IZAZIVA BURU: Zvezda mora da bude u Srbiji ono što je Bajern u Nemačkoj!

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde, govorio je o aktuelnostima u tom klubu.

Pre svega, okupljene novinare je najviše zanimalo kakve su novosti u vezi sa prelaznim rokom.

 


Trenutno je najviše aktuelan odlazak Strahinje Erakovića u Zenit, a Terzić je najavio da će se on možda vratiti na pozajmicu.

„Naša je velika želja da se Eraković vrati i odigra šest meseci na pozajmici. Razgovarao sam sa Čupom i njegova je to želja. Videćemo, neka odradi tamo lekarske preglede, neka potpiše, neka odradi treninge prve, pa ćemo videti sa prijateljima iz Zenita šta je najbolje. Mi bismo jako voleli. To pre svega zavisi od Zenita, oni kubure sa štoperima. Eraković je njihova velika želja već godinu dana. To su želje, videćemo da li će se poklopiti sa interesima“, rekao je Terzić.

Pred vratima kluba je Miloš Degenek.

„Degenek je pred vratima, očekujem ga za tri dana. Očekujem da danas ili sutra potpišemo Kabića. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas“, ističe Terzić koji je potvrdio i da je Kabić iz Vojvodine blizu:

„Uroš Kabić je najbolji mladi igrač u Srbiji koji ne igra u Zvezdi. Crvena zvezda mora da bude u našim okvirima ono što je Bajern u Nemačkoj.“

Prema svemu sudeći Late Lat neće doći.

„Late Lat je bio naša želja. Tu se malo iskomplikovalo na relaciji njegovog menadžera i Atalante. Našli smo se u ćorsokaku na koji nismo mogli da utičemo. Toliko se dobro namestilo sve ovo sada da se postavlja pitanje da li nam je potreban. Mi već u špicu imamo veliku konkurenciju. Tako da, postavlja se pitanje ako su svi tu da li će biti nezadovoljnih“, poručio je Terzić koji je potvrdio i da Aleksandar Katai, Stefan Leković i njegov imenjak Mitrović ostaju. Međutim, pitanje je da li će to biti slučaj i sa Kangom.

„Videćemo, Kanga je dao mnogo Zvezdi. Videćemo da li može da odgovori zahtevima brzog fudbala koji forsira Barah. To je do njih, a ne do Baraha.“

Nezaobilazna tema su i finansije.

„Zvezda posluje potpuno transparentno. Dva puta godišnje održavamo Skupštinu, iznosimo finansijski izveštaj… Ja sam rekao pre mesec dana pred početak priprema da će Zvezda prihodovati 50, 55 miliona evra. Ne zaboravite da ne može to da se gleda strogo 12 meseci. Mi imamo rupu od pre dve, tri godine. Tada nismo imali 30 miliona evra od Lige šampiona, već smo ispadali od Omonije, Haife i Šerifa“, kaže Terzić i ističe nadu da klub u budućnosti prihoduje od 70 do 80 miliona.

 


Dao je i svoj sud o slučaju „Kolubara“.

„FSS se sam zapetljao i sad ne zna šta da radi. Oni su morali da ih kazne za narednu sezonu. Lično, ne bih voleo da se igra sa 17 klubova. Bio bi to opor utisak. Sami su se zakucali u ovu kučinu. Ne znam ko ih je savetovao“, zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "TERZIĆ PONOVO IZAZIVA BURU: Zvezda mora da bude u Srbiji ono što je Bajern u Nemačkoj!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*