SUDIJE PRIZNALE: Partizan oštećen na derbiju!

FOTO: Mornar-Barsko zlato/Media PRO

Košarkaški derbi u ABA ligi između Crvene zvezde i Partizana još se prepričava.

Crveno-beli su slavili posle velike drame sa 88:86, a dan posle jedna od glavnih tema u košarkaškim forumima je suđenje.

 


Žalbe stižu sa obe strane, a kako je preneo Sport Klub, arbitri Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković su još tokom susreta treneru Željku Obradoviću i svima na klupi Partizana priznali pojedine greške.

Saznaje se da se radi o tri detalja.

Prvi je nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu, što se desilo kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće četvrtine.

Drugi propust je peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu a poslednji, nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73.

Pravilo Evrolige, a samim tim i ABA lige od ove sezone, kaže da arbitri ne smeju da prekidaju kontranapad tako što će dosuditi tehničku grešku, već moraju da sačekaju epilog i tek onda reaguju.

 


Pravilo je među ljubiteljima košarke poznatije kao „Atamanovo pravilo“, jer je sadašnji trener Panatinaikosa bio poznat po tome da pravi ispade kada je protivnički tim u kontri.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "SUDIJE PRIZNALE: Partizan oštećen na derbiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*