OVO SU REZULTATI EKSPERTIZE: Partizan ŽESTOKO oštećen?

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Partizan je zatražio ekspertizu suđenja od strane ABA lige zbog spornih odluka na meču sa Crvenom zvezdom.

Reč je o drugoj utakmici finalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja koju su crveno-beli dobili rezultatom 85:81.

Dan uoči trećeg susreta, stiglo je saopštenje komisije koja je brojila tri člana i na čijem čelu je bio predsednik Saša Maričić iz Kraljeva.


Iz Tabora Partizana smatraju da su oštećeni, pa su tim povodom izdali i saopštenje koje prenosimo u celini.

„KK Partizan NIS izražava nadu da u nastavku plej-of serije sudijske greške neće određivati ishod meča. Apel Željka Obradovića navijačima Partizana je: ‘Navijajte fer i sportski“.

„Nakon nedeljne utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige u kojoj je Partizan NIS izgubio od Crvene zvezde MTS rezultatom 85:81, KK Partizan NIS je zatražio sudijsku ekspertizu svih odluka koje su tokom utakmice donesene. Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase:

Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana NIS

Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde MTS

„Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana NIS i 0 na štetu Crvene zvezde MTS. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja“.

„Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše“.

„KK Partizan NIS izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji“, stoji u saopštenju.

Posebnom porukom navijačima oglasio se i trener Željko Obradović.

 


„Želeo bih da pozovem naše navijače da u što većem broju napune nekadašnji Pionir i da budu vetar u leđa našim mladim igračima kao što su to bili tokom cele sezone. Istovremeno, želim da apelujem na njih da navijaju fer, sportski i bez ikakvog vređanja. Voleo bih da se igrači, stručni štab i svi članovi suparničkog tima osećaju prijatno u dvorani i da jedini pritisak koji osete, bude onaj pritisak koji nosi gromoglasna podrška našem timu“, istakao je Obradović.

Treći meč serija finala ABA lige na programu je u sredu od 20.30, a domaćin je Partizan.

Be the first to comment on "OVO SU REZULTATI EKSPERTIZE: Partizan ŽESTOKO oštećen?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*