SUDIJSKI EKSPERT JASAN: Čukarički ŽESTOKO oštećen protiv Zvezde, Partizan POKRADEN u Surdulici!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik u Surdulici rezultatom 2:1 u okviru 23. kola Superlige Srbije.

Na toj utakmici bilo je nekoliko spornih detalja, a prvi se dogodio u 59. minutu kada je glavni sudija Milan Milanović dosudio penal za Surduličane, ali je dobio poziv od Srđana Jovanovića iz VAR sobe, a nakon toga poništio svoju odluku nakon gledanja snimka.

 


Povodom ove odluke oglasila se i Zvezda, koja je zatražila da se najbolji srpski arbitar Jovanović odstrani iz domaćeg fudbala

Bivši sudija Raka Đurović je za „Maxbetsport“ prokomentarisao ovu odluku i otklonio svaku dilemu.

– Po meni ne. U fudbalu kontakt nije zabranjen, a pogotovo kada igrači grade poziciju. Kao i čovek kada menja naglo pravac onda pomera ruke. Možda su sudije toliko pod pritiskom jer više ne znaju šta rade. Mnogo greše, ne sme sudija da dosudi onakav penal u Surdulici. Dobro je što je u VAR sobi bio sudija Jovanović, koji ima integritet i autoritet, pa je odluka promenjena. Nije dobro da pogreši Milanović, koji je sudija iz samog vrha – rekao je Đurović za MaxBet Sport. 

Radnik je potom u nadoknadi dobio penal, koji ovog puta nije poništen. Đurović smatra da ni u toj situaciji nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

– Postaje mi mučno šta sve sviraju. Igrač Radnika gura loptu i počinje da pada pre nego je bilo kontakta. Treba da pitamo sudiju iz VAR sobe zašto nije upozorio arbitra. Teško mi je da komentarišem ove slučajeve. Ovde nema ni P od penala. Bilo bi dobro da nam sudije puste da čujemo da li je bilo komunikacije iz VAR sobe. Verovatno je i Srđanu Jovanoviću dosadilo da stalno reaguje. Ovo je morao da se umeša sudija iz VAR sobe i signalizira da nema penala. Sudija Milanović će jednog dana da se pita zašto ne može da napreduje. Dosuđen je penal jer su poslednji minuti i 2:0, da se zadovolje sve strane.

Istog dana, samo par sati kasnije, Crvena zvezda je na svom terenu pobedila Čukarički rezultatom 3:0.

Prvi gol crveno-beli su dali sa bele tačke nakon duela Uroša Spajića i Nemanje Tošića. Đurović smatra da je u ovoj situaciji oštećen Čukarički.

– Bio je upučen centaršut sa strane. Napadač Zvezde je za delić sekunde bio brži i uputio udarac bez ikakvog ometanja. Posle toga je došlo do sudara gavama sa Tošićem. Uvek bih savetovao da se to ne sankcioniše prekršajem, jer je bila zadovoljena fudbalska pravda.

U završnici meča je crveno-belima dosuđen još jedan jedanaesterac, posle prekršaja koji je naravio Ognjen Vranješ nad Šerifom Endiajeom.

 


– Igrači u Srbiji jedva čekaju i najmanji kontakt da padnu, zgadiće nam fudbal. Fudbaler Čukaričkog je zakasnio sa intervencijom i sapleo igrača Zvezde koji je odmah pao posle tog dodira. Defanzivac je dužan da vodi računa da ne dođe do takvog kontakta, jer će napadač odmah to da iskoristi da padne. Sudijska odluka je bila ispravna. Bojim se da nas takvi lagani kontakti vode u pogrešnom pravcu kada je fudbal u pitanju – zaključio je Đurović.

Be the first to comment on "SUDIJSKI EKSPERT JASAN: Čukarički ŽESTOKO oštećen protiv Zvezde, Partizan POKRADEN u Surdulici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*