SUDIJSKI EKSPERT JASAN: Laseri ometali igrače, neregularne odbrane Borjana

FOTO: FK Crvena zvezda

Bivše srpske sudije Danilo Grujić i Raka Đurović naveli su nekoliko velikih propusta arbitara u meču Kupa Srbije između Crvene zvezde i niškog Radničkog.

Zvezda je slavila 3:2 posle penal serije u kojoj se i dogodilo najviše tehnihčkih povreda pravila igre.

Glavni sudija bio je Marko Srećković.

 


„Navijači su laserima ometali igrače Radničkog prilikom izvođenja penala i sudija Marko Srećković morao je da preko delegata utakmice i razglasa upozori publiku da prestane sa nesportskim potezima. Penal-serija nije mogla da se nastavi dok su trajali takvi incidenti“, rekao je Grujić za Sport Klub.

Druga greška sudija je dvostruka, u vezi sa penalima koje je branio golman Zvezde Milan Borjan.

„Golman Crvene zvezde odbranio je četiri penala, ali i dva puta pre vremena izašao sa gol-linije. Sudija je morao da ponovi izvođenje tih kaznenih udaraca“, dodaje Grujić.

Zamalo je došlo do tuče igrača nakon što je fudbaler Radničkog Nikola Štulić „utišavao“ navijače. Igrači Zvezde su nasrnuli na njega, a on je isključen – neopravdano.

„Ogromna povreda pravila dogodila se pri isključenju igrača Radničkog Nikole Štulića, koji je drugi žuti karton dobio u penal seriji. Iako drugi žuti karton nije zvanično zaveden, u televizijskom prenosu jasno se videlo da ga je Štulić dobio. Praktično, Štulić nije smeo da dobije crveni karton, po pravilima, u penal-seriji prethodni kartoni se brišu“, kaže Grujić i dodaje:

smela sa igračem više da izvodi kaznene udarce. Prema pravilima igre, ekipa sa više igrača mora da redukuje taj broj i ostane sa istim brojem na terenu kao i protivnik. U ovom slučaju, to je 10 na 10, a na terenu je bilo 11 prema 10″.

On smatra da je cela penal serija bila neregularna.

„Prvotimac Radničkog, Lazar Jovanović, dobio je crveni karton u toku igre. Automatski, jedan igrač Crvene zvezde, pre prvog penala, morao je da napusti teren, kako bi procedura bila ispoštovana. Isključeni fudbaleri ostali su na klupi, iako odavno važi pravilo da moraju napolje, precizno ‘iza ograđenog dela terena za igru’. Podsetiću, isključena su dvojica – Jovanović i Štulić“.

„Očigledno, veliki skandal dogodio se na stadionu “Rajko Mitić”, ovakve stvari morale bi da budu najstrože sankcionisane!“, naglasio je Danilo Grujić, koji je 2018. bio deo sudijskog tima u finalu Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula.

 


2 Comments on "SUDIJSKI EKSPERT JASAN: Laseri ometali igrače, neregularne odbrane Borjana"

  1. Licno se slazem da je bilo puno nepravilnosti. Sdija je trebalo da sa terena ukloni igrace Zvezde sve dok Radnicki ne osigura pobedu. Ali braco grobari ne sekirajte se – proci cete kao i Radnicki, i da, ponesite lasere, povedite vase sudije, povedite vase strucnjake, uvedite da VAR vazi samo za Zvezdu i pazite da slucajno ne zaboravite da povedete geometre.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*