CRNO-BELI PUCALI SEBI U NOGU: Partizan posle ubedljive prednosti poražen u dramatičnoj završnici u Železniku!

FOTO: ABA liga

Košarkaši FMP pobedili su Partizan sa 88:85 i tako izjednačili na 1-1 u seriji polufinala Superlige Srbije.

Izabranici Andree Trinkijerija nisu uspeli da iskoriste prvu priliku, a drugu će imati u majstorici kada će pred domaćom publikom imati veliku šansu da se plasiraju u finale.

U prethodne dve godine ekipa iz Železnika ih je zaustavljala u polufinalu i videćemo kakav će epilog biti ove godine.

Pobednik ovog duela u velikom finalu igraće protiv branioca trofeja – ekipe Crvene zvezde.

FMP je do pobede predvodili su Đorđević i Uskoković sa po 18 poena.

U poraženom sastavu Vanja Marinković postigao je 19 poebna.

Tokom prvog poluvremena nismo gledali atraktivnu i lepu košarku. Sudije su dosta prekidale igru, igrači su dosta vremena provodili na liniji za slobodna bacanja…

Zbog toga je prvi period igre trajao čak 60 minuta, a crno-beli su imali prednost od osam poena (45:37).

Treća četvrtina ispostaviće se kao ključna. Partizan je na početku period otišao na +11, ali je FMP  predvođen Uskokovićem i Đorđevićem uspeo da preokrene i da u poslednju deonicu uđe sa +3, 63:60. Tokom poslednje deonice vodila se velika borba.

FMP je vodio, Partizan je držao priključak i na kraju su odlučila bacanja. Partizan je imao +2, „Panteri“ su bili u napadu kada je Renfro po mišljenju sudija faulirao Jeremića pri šutu za tri poena. Bek FMP je pogodio sva tri i na 40 sekundi do kraja domaći tim imao je +1, 84:83. Taj diskutabilni prekršaj je faktički i odredio pitanje pobednika.

Crno-beli nisu uspeli da poentiraju. Usledila je penal završnica i FMP je izjednačio u seriji na 1-1. Majstorica se igra za dva dana u Pioniru od 19 časova.

Be the first to comment on "CRNO-BELI PUCALI SEBI U NOGU: Partizan posle ubedljive prednosti poražen u dramatičnoj završnici u Železniku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*