CRNO-BELI DEBAKL: Očajni Partizan POTUČEN do nogu u Berlinu!

FOTO: KK Partizan

U utakmici prvog kola Evrolige, ujedno i na povratku u ovo takmičenje posle osam i po godina, Partizan je večeras poražen od Albe u Berlinu rezultatom 100:84.

Najraspoloženiji za igru od samog početka meča u ekipi Partizana bio je Dante Egzum koji je za četiri minuta igre stigao do 11 postignutih poena i praktično je sam parirao napadački raspoloženoj ekipi Albe.

Držao se Partizan do sredine prve deonice i rezultata 16:16, a kada je Egzum zaustavljen, crno-beli su postali potpuno nemoćni u napadu, uz brojne probleme u odbrani i Alba je ušla u seriju. Napravili su domaći 8:0, a do kraja prvog kvartala Alba je već vodila sa 33:18.


Drugu četvrtinu je obeležio mladi Italijan u ekipi iz Berlina, Gabrijele Proćida, koji je ušao u svoju seriju i prednost Albe nastavila je da raste. Delovalo je da Partizanu preti katastrofa kada je Alba stigla do “plus 26“ – 46:20, ali onda je najpre Anđušić počeo da pogađa u napadu, konačno i kapiten Panter, pa se na poluvreme otišlo sa koliko-toliko pristojnih 61:43.

Sam broj primljenih poena najbolje ilustruje igru Partizana u odbrani, što je donekle popravljeno u nastavku.

Panter i Ledej su obeležili početak drugog poluvremena u ekipi Partizana koja posle dva minuta igre u trećem kvartalu smanjuje razliku na 64:50. Usledila je nova dobra odbrana, a onda i poeni Egzuma za 64:52, trener Albe je morao da reaguje tajm-autom.

Prišao je Partizan i na “minus deset“ novim poenima Egzuma, koji je u tom delu igre impresionirao i igrom u odbrani. Imao je zatim Obradovićev tim i dve-tri prilike da priđe na jednocifreni zaostatak, ali Panter, pa Anđušić nisu pogađali trojke. Nešto kasnije je i Naneli neprecizan van linije 6.75, a to kažnjava Maodo Lo i Alba ponovo dolazi do ubedljive prednosti – 70:54.

Sličan razvoj događaja i do kraja utakmice, Partizan je u nekoliko navrata prilazio na 11-12 poena razlike, ali domaći tim mu nije dozvolio ništa više od toga i pitanje pobednika se nije postavljalo.

Tamir Blat sa 16, Luk Sikma sa 15 i Gabrijele Proćida sa 12 poena predvodili su ekipu Albe do pobede, odličan je bio i Olinde sa 11 poena i 10 skokova, a u Partizanu najbolji Dante Egzum sa 22 poena, četiri asistencije i tri skoka, Anđušić 14, Panter i Ledej po 13 poena.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI DEBAKL: Očajni Partizan POTUČEN do nogu u Berlinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*