OTIŠLA I POSLEDNjA NADA: Salin avion pronađen na dnu mora!

Nešto posle 22 časa po srednjoevropskom vremenu sa Ostrva je stigla tužna vest: Na dnu mora pronađen je avion koji je prevozio nestalog ofanzivca Emilijana Salu.

Iako su se svi, ljudski, nadali čudu, ono se nažalost nije dogodilo. Odavno su iščezle sve teoretske šanse da je avion u jednom delu i da su Sala i članovi posade preživeli, a večeras je samo zatvoreno jedno veliko i tužno poglavlje. O ishodu pretrage obavešteni su i članovi Saline porodice.

Bilo je samo pitanje dana kada će avion u kojem se nalazio argentinski golgeter biti pronađen. Agencija zadužena za avionske nesreće jutros je objavila da je brod sa specijalnom opremom za istraživanje velikih morskih dubina stigla u kanal Lamanš, kada je i počela istraga sa sonarom.

Bilo je najavljeno da će javna agencija tragati za avionom tokom naredna tri dana, a da će onda biti nastavljena privatna potraga. Međutim, letelica je pronađena tek nešto više od dvanaest sati pošto je podvodna istraga pokrenuta i to u dubinama Engleskog kanala.

Podsetimo, privatni avion kojim je pilotirao nedovoljno iskusni Dejvid Ibotson – kasnije se utvrdilo da mu je letenje zapravo bio hobi i da nije profesionalni pilot – nestao je sa radara 22 januara nešto posle 20 časova. Avion je leteo iz Nanta za Kardif, kako bi Sala došao u novi klub kako bi nastavio profesionalnu fudbalsku karijeru.

Sala i Ibotson se i dalje vode kao nestali. Veliko je pitanje da li će ikada biti pronađeni…

Mozzartsport

Be the first to comment on "OTIŠLA I POSLEDNjA NADA: Salin avion pronađen na dnu mora!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*