OPROŠTAJ SA STILOM: Zvezda prebacila stotku i savladala Unikahu za kraj takmičenja u Evrokupu!

FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je igrala da pobedi iako joj rezultatski ovaj meč protiv Unikahe nije nimalo značio. Doduše kao i protivniku. Igrala je zbog utiska, zbog forme, zbog atmosfere, navijača, a na kraju i zbog revanša Unikahi zbog poraza u prvom delu sezone. Odigrao je zbog svega tim Milana Tomića vrlo dobro i s pobedom završio takmičenje u Evrokupu – 105:89.

Prvo poluvreme je moglo da nam pokaže u kom će se smeru kretati rezultat, a druga deonica je pripala Zvezdi koja je već posle 20 minuta igre dala 57 poena. A primila 41. Na kraju je u poslednjoj deonici Unikaha imala nalet, ali nije uspela da stigne Zvezdu.

Najefikasniji u pobedi crveno-belih bili su Dejan Davidovac (16p), Džo Regland (17p), Nemanja Nenadić (13p) i Stratos Perperoglu (13p).

Unikaha je otvorila utakmicu pre svega dobro u šutu za tri poena, pa je tako španski tim imao u prvoj deonici 4/6 za tri poena. Odbrane nisu bile previše dobre, Vilčer je dobro gađao za tri poena, Regland je bio raspoložen na drugoj strani pa je posle 10 minuta igre ekipa iz Malage vodila s 27:26.

Crveno-beli nisu mogli da računaju na Filipa Čovića i Marka Kešelja zbog virusa, a Milan Tomić se posle jedne preskočene utakmice vratio na klupu tima. U Pionir se vratio i Matijas Lesor, s tim što baš i nije dočekan nešto raširenih ruku.

Generalno smo gledali utakmicu koja je više ličila na šuterski trening. Šutirali su i jedni i drugi kad god su stigli. Za Unikahu su pogađali Boutrajt i Fernandez, a Nemanja Nenadić se dobro pokazao u minutaži koju je dobio pred ne toliko popunjenim tribinama Pionira. Pored njega, Davidovac je imao odličnu rolu da 10 datih poena bez promašaja.

Upravo je u tim momentima Zvezda dodala gas, Unikaha je pala, a crveno-beli su stigli do prednosti od 56:41. Na kraju prvog poluvremena bilo je 57:41. Zaista veliki broj datih poena Zvezde. Unikaha je vrlo slabo odigrala u odbrani, dala je 10 trojki za 20 minuta, a gubila je 16 razlike.

Bili Beron je bio raspoložen šuterski u trećoj deonici, ali kao da su ostali igrači Zvezde malo pali u motivaciji pa je to bila šansa za španski tim da se vrati u igru. Potom je Stratos Perperoglu počeo da školuje Unikahu ispod koša, pa je Zvezda pobegla na 81:65.

Na kraju, trijumf Zvezde za kraj ovogodišnjeg učešća u Evrokupu. Iako je Unikaha imala šansu u poslednjoj deonici.

Mozzartsport

Be the first to comment on "OPROŠTAJ SA STILOM: Zvezda prebacila stotku i savladala Unikahu za kraj takmičenja u Evrokupu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*