NOVI NEUSPEH: Poslednja četvrtina katastrofalna

Novi neuspeh.

Na turniru u Lujvilu Srbija je doživela i drugi poraz. I pored bolje igre u odnosu na meč sa Amerikom, na kraju je sastav Uroša Stevanovića ostao kratkih šaka protiv Španije 11:12 (2:1, 4:3, 2:3, 3:5).

Čini se da je nedostatak koncentracije učinio svoje i da je malo nedostajalo da Srbija stigne bar do remija. Naredne dve utakmice na turniru igraće se 2. i 3. januara, prvo sa Španijom pa sa SAD.

Srbija je bila angažovanija u prvoj četvrtini. Sa igračem više su pogađali Viktor Rašović i Ognjen Stojanović. Još dva puta je srpska selekcija imala prednost u bazenu. Na drugoj strani Španci nisu iskoristili nijednu od dve prilike, jedini pogodak je lepim šutem postigao Blai Malarah.

 


U drugoj četvrtini Srbija je bila bolji rival, posebno je u odbrani bilo nekoliko dobrih akcija. Španci su sva tri gola postigli sa igračem više. Rašović i Marko Radulović su bili precizni iz peteraca. U jednom trenutku je bilo 4:4 ali su do poluvremena Radomir Drašović i Stojanović pogodili za prednost od dva gola.

Posle velikog odmora Španci su zaigrali bolje, agresivnije, unervozili su srpski napad. Veoma brzo je anulirana srpska prednost. U napadu nije bilo dobrih rešenja ali je Sava Ranđelović vratio mir u igru a posle još jednog izjednačenja Španaca Nikola Jakšić je iz trećeg peterca doneo minimalnu prednost.

Pad u igri se osetio u završnom delu. Ni Branislav Mitrović ni odbrana nisu delovali kako treba. Raspucao se Granados. Igrač Novog Beograda je u ovom delu igre tri puta pogodio srpsku mrežu. Srbija je preko Đorđa Vučinića povela 9:8 da bi Španci preuzeli igru. Poveli su 10:9, izjednačio je Radulović, još jedan gol za 11:11 je postigao Rašović da bi Granados 56 sekundi pre kraja stavio tačku. Priliku da izjednači nije realizovao Vučinić.

Srbija – Španija 11:12 (2:1, 4:3, 2:3, 3:5)

Srbija: Filipović, Dimitrijević, Rašović 2, Ranđelović 1, Martinović, Lazić, Drašović 2, Jakšić 1, Janković, Ubović, Stojanović 2, Vučinić 1, Mitrović, Radulović 2.

Španija: Agire, Valera, Granados 5, Sanahuja, Biel 1, Larumbe 1, Paul, Kabanas, Taul 1, Asensio 2, Malarah 1, Bustos 1, Gomila, Motos.

 


Be the first to comment on "NOVI NEUSPEH: Poslednja četvrtina katastrofalna"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*