POSLEDNJA PROVERA: Srbija protiv Đorđevića i Kine

Košarkaška reprezentacija Srbije imaće poslednju proveru pred Svetsko prvenstvo na Kupu solidarnosti u kineskom gradu Šenženu.

Izabranici Svetislava Pešića, njih 13, igraće još dva pripremna meča pre početka najveće košarkaške smotre reprezentacija na svetu.

 


Protiv Kine će na teren izaći od 13.30, a ovaj duel će posebno zanimati sve navijače u Srbiji pošto je selektor protivnika legendarni Aleksandar Đorđević.

Đorđević je sa seniorskom reprezentacijom Srbije kao selektor osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2014. godine, Olimpijskim igrama 2016. godine i na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Ovaj termin se približno poklapa i sa onima u kojima će naša reprezentacija igrati mečeve grupne faze Mundobasketa, pošto protiv Kineza takođe igra od 14 časova po srpskom vremenu.

 


Kina i Srbija će taj takmičarski meč igratio već 26. avgusta, u prvom meču B grupe Mundobasketa. U B grupi su još i Portoriko i Južni Sudan, a dalje će se plasirati po dve prvoplasirane selekcije.

„Naš glavni zadatak, igračima je to od prvog dana saopšteno, da je svaki na svoj način zadužen da napravi i učestvuje u stvaranju timske hemije. Ne samo pre i posle treninga, nego i za vreme treninga. Nekako su se našli između sebe, imaju dobru komunikaciju i mi koji ih na neki način servisiramo se trudimo da im pomognemo koliko je to moguće. Postoji fina kohezija, fali nam samo malo vremena, uigravanje ne traje samo kroz pripreme“, naveo je Pešić pred put u Kinu.

Srbija je na pripremama igrala protiv Bosne i Hercegovine (pobeda, rezultat nije objavljen), Poljske (81:66), Grčke (71:64), Italije (88:89) i Portorika (110:75).

„Orlovi“ će tako imati još jednu, pretposlednju, pripremu pred početak Svetskog prvenstva i deluje da ćemo protv Kine gledati najbolju Srbiju.

Pešić na raspolaganju za ovaj meč ima 13 igrača: Bogdana Bogdanovića, Stefana Jovića, Nikolu Jovića, Marka Gudurića, Nikolu Milutinova, Dušana Ristića, Borišu Simanića, Aleksu Radanova, Ognjena Dobrića, Aleksu Avramovića, Vanju Marinkovića, Dejana Davidovca i Filipa Petruševa, i jedan od pomenutih neće imati priliku da nastupi na Mundobasketu.

Dan kasnije, u ponedeljak 21. avgusta, Srbija će odigrati poslednju pripremnu utakmicu protiv Brazila, takođe u Kini.


Be the first to comment on "POSLEDNJA PROVERA: Srbija protiv Đorđevića i Kine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*