PANTERI PREZNOJILI CRNO-BELE: Partizan u neizvesnoj završnici slomio žilavi FMP!

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u drugom kolu Superlige Srbije u košarci sa 94:90 posle vrlo neizvesne završnice.

Utakmica je u potpunosti pripala četvorici momaka. Nemanja Nenadić je za FMP ubacio neverovatna 32 poena, Dragan Apić 21, ali su na isti način odgovorili Najdžel Vilijams-Gos i Vanja Marinković.

Gos je ubacio 26 poena Partizana, isto koliko i Vanja Marinković.

Partizanovi stranci su pokazali zavidan kvalitet već u prvoj četvrtini. Bandža Si i Najdžel Vilijams-Gos su bili dobri u napadu, a Amida Brajma u odbrani.

FMP je ušao u trčanje sa Partizanom i u brzom ritmu su se smenjivali napadi dve ekipe što je košarku u prvoj četvrrtini učinilo veoma atraktivnom.

Bandža Si je demonstrirao jedan od najlepših poteza u šestom minutu kada je zakucao preko Nenadića u prodoru uz čeonu liniju.

„Panteri“ su odražavali taj ritam sve dok broj faulova na obe strane nije počeo da se povećava o secka igru.

Crno-beli su u finišu prvog dela dobrom rolom Marinkovića došli do plus pet 27:22, ali je na startu druge četvrtine istom merom odgovorio Nenadić sa svojih pet poena.

Do kraja poluvremena nijedna od ekipa nije uspela da vrati tempo iz prve deonice jer je napravljen ukupno 31 faul i veliki broj slobodnih bacanja što je i usporilo i pokvarilo inače dobru igru.

Partizan je na poluvreme otišao sa poenom prednosti 50:49, ali FMP nastavak otvara trojkama Radovanovića i Nenadića i za dva i po minuta ubacuje Partizanu deset poena.

Gosti su vodili 59:52 u tim trenucima, a Nenad Čanak je pozvao tajm-aut.

FMP je na krilima Apića i pogodaka Nenadića imao i +10 (72:62), ali je do kraja treće četvrtine prvo Najdžel Vilijams-Gos pogodio dva puta posle prodora, a onda je Marinković dao trojku za neizvesnu četvrrtu četvrtinu i 72:69.

Tada je počeo da pogađa i Vanja Marinković koji je sa nekoliko bitnih trojki uspeo da prelomi utakmicu na koju je tačku stavio Aleksandar Aranitović. On je trojkom odgovorio na trojku Nenadića na petnaestak sekundi do kraja kada je FMP prišao na 91:90.

Partizanu je ovo druga pobeda u isto toliko utakmica pošto je prethodno pobeđena Vojvodina 90:67.

B92

Be the first to comment on "PANTERI PREZNOJILI CRNO-BELE: Partizan u neizvesnoj završnici slomio žilavi FMP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*