KRAJ CRNO-BELE SERIJE: Zvezda posle tri godine pobedila Partizan i stigla na korak od titule šampiona Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:1 na svom terenu.

Aktuelnom šampionu Srbije će posle 157. „večitog derbija“ biti potrebno čudo da bi sačuvao titulu prvaka Srbije jer je Zvezda otišla na +9 u samom finišu sezone.

Na stadionu „Rajko Mitić“ su viđena dva potpuno različita poluvremena. Prvo u kom je Zvezda krenula maksimalno motivisano od starta i drugo u kome je viđeno mnogo prekida i gotovo ništa od šansi.

Zvezda je čitav posao završila u dve dobre akcije u prvih dvadeset minuta meča kada su golove dali Radonjić i Pešić, a Partizan je u finišu posle penala Ožegovića uspeo da smanji na 2:1.

Prvih petnaestak minuta proteklo je u greškama obe ekipe pa je prvi gol u 18. minutu stigao potpuno neočekivano. Pre toga je Srnić imao odličnu priliku da glavom neometan pogodi mrežu Stojkovića, ali je loše zahvatio loptu i Stojković je odbranio.

Samo minut kasnije odbrane nije bilo.

Radonjić je primio loptu od Srnića i sa ivice kaznenog prostora pronašao rupu između trojice igrača Partizana. Šutnuo je maestralno „iz kolena“ i pogodio od stative.

Iako naizgled nejak, udarac je bio vrlo precizan pa je golman Partizana Vladimir Stojković mogao samo da je isprati pogledom kako se od leve stative odbija u mrežu za 1:0.

Od tog trenutka Zvezda je potpuno preuzela kontrolu igre. Igrači Partizana kao da su bili iznenađeni razvojem situacije na terenu, grešili su i već dva minuta kasnije za propuste bili kažnjeni drugi put.

Miletić greši na sredini terena, Ben istrčava na desnom krilu i šalje loptu Pešiću, a ovaj prebacuje Stojkovića za 2:0.

Crveno-beli su nastavili da ređaju prilike, a na drugoj strani su bili indisponirani i Tavamba i Ožegović. Partizanu je falilo kreacije Tošića ili Ilića pa crno-beli do poluvrmena imaju samo dva udarca ka golu Zvezde i nijednu pravu šansu.

U međuvremenu je za crveno-bele Ben promašio nekoliko dobrih šansi, a u jednoj situaciji je i bek Miletić umalo zatresao svoju mrežu posle neoprezne intervencije.

Partizan je u prvih pet minuta nastavka krenuo nešto agresivnije, ali to nije donelo rezultate. Prvih desetak minuta Zvezda je čekala prilike da napadne iz kontranapada, a Miroslav Đukić je umesto Armina Đerleka uveo Zorana Tošića.

Tošić je uneo malo živosti u smušeni napad Partizana koji nije uspevao da stvori pravu šansu. Nije ni Crvena zvezda jer je na obe strane terena bilo mnogo faulova koji su usporavali i kvarili igru.

U 66. minutu meč je prekinut zbog nereda na zapadnoj tribini stadiona kada su navijači Crvene zvezde u svečanu ložu ubacili balon namenjen potpredsedniku kluba Vladimiru Vuletiću.

Nastao je sukob navijača koji su krenuli sa juga i drugih koji su krenuli sa severa i meč je bio prekinut na pet minuta.

Posle prekida, Partizan je došao do prve šanse u 75. minutu kada je Ožegović sa desetak metara šutirao preko gola.

Isti igrač je posle centaršuta Pantića probao glavom u 83. minutu, a jednu od boljih šansi je imao Tošić iz slobodnog udarca u 85. minutu.

Prava drama je viđena u finišu meča produženog za šest minuta zbog nereda na tribinama. Tošić je šutirao na gol

B92

Be the first to comment on "KRAJ CRNO-BELE SERIJE: Zvezda posle tri godine pobedila Partizan i stigla na korak od titule šampiona Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*