GVARDIOLI PRVI TROFEJ SA GRAĐANIMA: Siti uništio Arsenal na Vembliju!

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su prvi trofej u sezoni, trijumfovali su u Liga kupu Engleske.

„Građani“ su u finalu na Vembliju „razbili“ londonski Arsenal sa 3:0, a meč su rešili sa dva gola u roku od sedam minuta sredinom drugog poluvremena.

Siti je peti pout osvojio Liga kup, ovo mu je prvi trofej u sezoni i prvi od 2016, kada je takođe trijumfovao u ovom takmičenju. Takođe, ovo je prvi trofej Sitija pod vođstvom Pepa Gvardiole.

Tako su klubovi iz Mančestera četvrti put u nizu osvojio Liga kup Engleske u godini kada se igra Svetsko prvenstvo. Junajted je trijumfovao 2006. i 2010, a Siti 2014. i sada 2018.

Siti je poveo preko Serhija Aguera u 18. minutu, nakon očajne reakcije štopera Arsenala posle ispucavanja Oskara Brava. Aguero je pobegao čuvarima i lobovao Petra Čeha sa ivice kaznenog prostora.

Tim iz Mančestera je kontorlisao ritam meča u nastavku čekajući grešku rivala da reši meč, i dočekao ju je u 58. minutu. Kevin de Brujne i Ilkaj Gindoan su odigrali sjajnu akciju iz kornera, Nemac je šutira iz prve sa ivice kaznenog prostora po zemlji, loptu je vrhom kopačke zahvatio Vensan Kompani i tako prevario Čeha za 2:0.

Tačku na meč stavio je David Silva fantastičnim golom u 65. minutu. Pola posla je odradio Danilo, prošao je nekoliko igrača Arsenala po levoj strani, a onda poslao loptu u prazan prostor u šesnaesterac.

Silva je sve sjajno pratio, okretom je izbacio čuvara Kaluma Čejmbersa iz igre, a onda poslao dijagonalu po zemlji pored nemoćnog Čeha.

B92

Be the first to comment on "GVARDIOLI PRVI TROFEJ SA GRAĐANIMA: Siti uništio Arsenal na Vembliju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*