PARTIZNA IGRA ZA PRVI TROFEJ OVE SEZONE: Da li će moći do njega?

Košarkaši Partizana i Studentskog Centra igraju večeras od 21 sat u Podgorici za trofej Sueprkupa ABA lige.

Biće to na neki način repriza prošlosezonskog duela 1/4 finala plej-ofa Regionalnog takmičenja u kojem je Obradovićev tim uz mnogo muke prošao dalje.

 


Ti dueli naišli su Partizanu neposredno nakon bolne eliminacije od Reala u Evroligi. Crno-beli su bili grogirani posle neverovatne evroligaške eliminacije što su maksimalno iskoristili igrači Studentskog Centra, čak i savladali Beoghrađane u Pioniru i generalno su namučili crno-bele u tri meča.

Partizan je na kraju prošao, ali pamti se sjajan otpor na koji je naišao. Za očekivati je da publika u Morači vidi sličan scenario i u meču za prvi trofej u sezoni.

 


„Igraćemo jako, agresivno, hrabro. Kao i sve utakmice, tako ćemo i sutra pokušati da pobedimo“, poručio je arhitekta odličnih igara i uspona crnogorskog tima Igor Žakelj, nakon pobede protiv Budužnosti.

Polako ali sigurno Studentski Centar preuzima ulogu „glavnog konkurenta“ Budućnosti od Mornara što je svakako dobra stvar i za crnogorsku i za regionalnu košarku koja u ovom klubu dobija važnog igrača.

Podsetimo, SC je na putu do finala, pre Budućnosti, eliminisao i FMP Železnik.

Uprkos odličnoj formi rivala, Partizan je naravno i dalje veliki favorit da osvoji trofej.

Pojačan, uigran, vođen od strane najvećeg košarkaškog uma Evrope, crno-beli imaju sve adute da na kraju slave – ali potrebna je maksimalna borba i puna koncentracija.

Dan ranije, u polufinalu, Obradovićev tim je protiv Igokee „prestao da igra“ u poslednjih pet minuta i gotovo doveo pobedu u pitanje, što je naravno

„Zadovoljan sam prvim poluvremenom, igrali smo tečno. Treća četvrtina u egalu, a o poslednjoj ne bih trošio reči. Mislim da je to o čemu ćemo da pričamo na sastanku i treningu“, rekao je posle meča Obradović, vidno nezadovoljan onim što je video od svog tima u tom kritičnom periodu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PARTIZNA IGRA ZA PRVI TROFEJ OVE SEZONE: Da li će moći do njega?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*