SRBI SU NOĆNA MORA ZA HOLANDA: Najbolji napadač današnjice bez učinka u pobedi nad crveno-belima

Teže nego što se očekivalo je došao Mančester siti do bodova protiv Crvene zvezde, koja je hrabrom igrom u prvom poluvremenu „pokazala zube“ najboljem timu Evrope.

Iako su na poluvremenu imali gol prednosti, izabranici Baraka Bahara popustili su pod pritiskom u nastavku meča i na kraju čestitali „građanima“ na prvom trijumfu u novom ciklusu Lige šampiona.

 


Najzapaženiji pojedinac u Zvezdinom sastavu, bez konkurencije, bio je golman Omri Glazer koji je s 13 odbrana ispisao istoriju najelitnijeg evropskog takmičenja i do ludila dovodio fudbalere Sitija, na čelu sa najubojitijim golgeterom današnjice Erlingom Halandom.

Nije uspeo Norvežanin da zatrese mrežu, uprkos činjenici da je imao nekoliko dobrih prilika, kao i pogođenu prečku, međutim, prokletstvo plavokosog napadača kada igra protiv Srba nastavljeno je i u utorak veče na Etihadu.

Naime, nekadašnji špic Borusije Dortmund i austrijskog Salcburga je do sada imao četiri puta da igra protiv našeg kluba ili reprezentacije, ali je samo jednom uspeo da pronađe put do mreže.

 


Bilo je to 2.juna prošle godine u prvom kolu Lige nacija, kada su se sastali „orlovi“ i „vikinzi“ na Marakani. Gosti su slavili 1:0, a jedini pogodak bio je delo Halanda u 26. minutu.

Još dva puta su Piksijevi izabranici odmerili snagu protiv Solbakenove ekipe. U baražu za Evropsko prvenstvo igran je samo jedan meč, na „Uleval“ stadionu 2020. godine, gde su „orlovi“ slavili 2:1 golovima Sergeja Milinković-Savića, ali se ni tu napadač Sitija nije upisao u strelce, pošto je strelac bio Norman. Srbija je prošla u finale, međutim, posle penala je na Marakani eliminisana od Škotske.

Samo dve godine kasnije, srpski fudbaleri su rutinski protutnjali kroz Oslo i trijumfovali 2:0, golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, iako je Haland predvodio napad Norveške, nije došao do izražaja pored naših defanzivaca.

Da su Srbi kobni po Erlinga, pokazao je i meč protiv Zvezde, gde je Glazer začarao mrežu, ostavivši „ubicu golmana“ na golu u četiri utakmice kada igra protiv srpskih timova, odnosno, da i dalje razmišlja kako da postigne gol, kada je na suprotnoj strani predstavnik naše države.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SRBI SU NOĆNA MORA ZA HOLANDA: Najbolji napadač današnjice bez učinka u pobedi nad crveno-belima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*