HRVATI PODBACILI: Sterling doneo Englezima ISTORIJSKU pobedu na Vembliju!

Fudbaleri Engleske savladali su Hrvatsku sa 1:0 u prvom kolu grupe D Evropskog prvenstva u fudbalu!

Engleska je tako na domaćem terenu na Vembliju stigla do velika tri boda i napravila ogroman korak ka plasmanu u osminu finala EP. Ovo je ujedno i prva pobeda Engleza u istoriji na startu EURA.

Gordi albion se takođe i osvetio Kockastima za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. 

Ekipa Zlatka Dalića potpuno je podbacila na ovom meču i za čitavih 90 minuta maltene da nije stvorila nijednu pravu priliku za gol.


Engleska je od starta krenula veoma ofanzivno i u šestom minutu je imala ogromnu priliku preko Fodena, koji nije imao sreće pošto je pogodio samo stativu. Šest minuta kasnije Livaković sjajno brani dobar udarac Filipsa sa distance.

ritisak se nastavio i do 25. minuta je Engleska konstantno napadala, ali se onda Hrvatska oslobodila i do kraja prvog poluvremena imala više loptu u nogama.

Ipak, nisu stvorili nijednu pravu priliku i na poluvremenu je bilo 0:0.

Kalvin Filips je odlično prošao i gurnuo loptu do Sterlinga, koji gađa ispod ruke Livakovića i pogađa u svom stilu za prednost Engleske.

Kejn je samo nekoliko minuta kasnije mogao da duplira prednost, ali je sa pet metara gađao preko gola.

Maunt je takođe gađao preko gola iz slobodnog udarca sa 20 metara, a u poslednjih 20 minuta se Engleska skoncentrisala na odbranu gola.

Hrvati su bili bezidejni i pored jednog lošeg šuta Rebića, nisu imali nijednu ozbiljnu šansu.

Na kraju, pobeda domaćina u jednoj neatraktivnoj utakmici. To im je prva pobeda na otvaranjima Evropskih prvenstava u istoriji. 


Be the first to comment on "HRVATI PODBACILI: Sterling doneo Englezima ISTORIJSKU pobedu na Vembliju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*