RADONJIĆ: Protiv Armanija moramo da odigramo preko naših mogućnosti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da prevazidje sve okolnosti vezane za teška putuvanja u gust raspored i da iznad mogućnosti odigra u predstojećoj utakmici protiv Armanija.

„Kad smo sve ovo izdržali očekujem da ćemo na večerašnjem treningu biti koncentrisani i dobro se pripremiti za utakmicu. U poslednjih osam dana imali smo pet dana putovanja, postojala je bojazan da će se to odraziti na kvalitet igre, ali verujem da možemo dobro da odigramo. Njihov kvalitet nas obavezuje da prevazidjemo sve okolnosti i da odigramo iznad trenutnih mogućnosti“, rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde sutra od 19.00 u Beogradskoj areni igraju protiv Armanija utakmicu osmog kola Evrolige.

Crveno-beli imaju skor od tri pobede i četiri poraza, dok Armani ima trijumf više.

Radonjić je rekao da su igrači zdravi i da su uspeli da izdrže sve i „izadju dobri iz teškog ciklusa“.

Zvezda je sinoć u neizvesnoj završnici pobedila Bamberg, a upitan da li je bilo neočekivano ostvariti dve pobede na gostovanjima u dosadašnjem toku takmičenja, Radonjić je rekao:

„Igrali smo protiv favorizovanih ekipa, kao što je i Armani sutra favorit, ali mi idemo na pobedu. Ako budu bolji pružićemo ruku i čestitati. Ja sam realan, dobro je što pobedjujemo i pravimo ovakvu atmosferu, ali je sigurno da će biti i poraza koji se dešavaju i drugom timovima koji imaju veći kvalitet od nas u Evroligi koja je najjača u istoriji“.

On je dodao da se ekipa prilagodjava novom formatu i da igrači izvlače iz sebe dobre igre.

Zvezda je prethodne četiri utakmice u završnicama odigrala na jednu loptu, a upitan da to prokomentariše Radonjić je rekao da je utisak odličan.

„Došli smo u priliku da igramo takve završnice protiv ekipa koje su na papiru jače od nas. Sinoć smo branili poslednji napad i dobili smo, a šta će biti do kraja sezone ne znam. U ovakvom ritmu se donese najbolje moguće odluke, nekad uspeš, a nekad ne. Ali, mi ne bismo došli dovde da nismo uspešni“, rekao je trener Zvezde.

Govoreći o Armaniju, Radonjić je rekao da je to ekipa koja se s pravom nada visokom plasmanu.

„Neće biti lako, imaju mnogo kvalitetnih igrača. U Evroligi postižu po 92 poena po utakmici… Moramo da se spremimo najbolje što možemo, daćemo 100 odsto, a za šta će to biti dovoljno ne znam. Nadam se da će biti dovoljno za pobedu, verujem u nas“, rekao je Radonjić.

Beta