ČOVIĆ MOLI DELIJE: Dođite sutra u Arenu, ali ne pravite ekscese, nemamo para da plaćamo kazne

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da je taj košarkaški klub ove sezone Evroligi platio 22.500 evra kazni zbog nesportskog ponašanja navijača i pozvao pristalice crveno-belih da u predstojećoj utakmici protiv Armanija navijaju sportski.

„Pozivam navijače da sutra dodju u Arenu, znači nam njihova podrška, ali u okviru propozicija takmičenja jer Crvena zvezda nema budžet kojim će da podmiri bespotrebne kazne. Platili smo 3.500 evra zbog ubacivanja upaljača i flaše na teren, 6.000 za zauzete prolaze i nagomilavanje ljudi iza klupe i 13.000 evra jer je neko upao na konferenciju za novinare. Molim navijače da smire strasti i da se to više ne dogadja“, rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Čović je dodao da veruje da niko ne želi namerno da napravi incident, ali da apeluje da navijače jer takve stvari mogu da se „obiju klubu o glavu ili da utiču na budžet“.

Zvezda je ove sezone u Evroligi ostvarila skor od tri pobede i četiri poraza, a Čović je rekao da ekipa treba da igra bez opterećenja.

Upitan o dolasku nekog igrača, Čović je naveo da su pojačanja potrebna, ali da će o tome odlučiti stručni štab.

„Kada struka bude rekla kojeg igrača treba dovesti, mi ćemo videti, ali postoje i ograničebnja u vidu finansijskih mogućnosti. Medju ovih 16 klubova u Evroligi mi smo na ubedljivo poslednjem mestu po budžetu. Ne kukam, nego moram da podsetim na realnost. Mnogo toga smo uradili od 2011“, rekao je Čović.

Prvi čovek Zvezde je dodao da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone, ali da je ambiciozan i da je najvažnije da svi igrači budu zdravi kako bi napravili dobre rezultate.

„Svi smo ostali zajedno, ostalo je jezgro igrača iz prošle sezone. U ABA ligi sam očekivao ovako nešto, a u Evroligi sigurno nisam očekivao da ćemo biti poslednji. Nema nijednog lakog protivnika tamo, a siguran sam da su mnogi mislili da ćemo mi biti lak protivnik“, rekao je Čović.

Upitan o planovima za sledeću sezonu, Čović je naveo da postoje planovi, ali ne želi da otkriva strategiju kluba pošto prvo treba da se završi ova sezona.

Prvi čovek Evrolige Djordi Bertomeu rekao je nedavno da bi neki klub sa ovih prostora trebalo da dobije A licencu, a Čović je rekao da je to pozitivno i zasluženo.

Beta