RADONJIĆ RASTUŽIO PIONIR: Panati drama protiv Zvezde!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Crvenu Zvezdu rezultatom 77:75 u drugom kolu Evrolige.

Bio je to ujedno i povratak Dejana Radonjića na mesto najvećeg uspeha nakon što je u letu za nama Beograd zamenio Atinom. Priređen mu je topao doček navijača crveno-belih, a iz srpske prestonice se vraća sa prvom pobedom u kontinentalnom takmičenju ove sezone.


Tim sa Malog Kalemegdana je bio šuterski bolje raspoložen na startu i sa nekoliko pogođenih trojki uspeo da stigne do blage, rane prednosti koju je potom neutralizovao Endru Endrus koji je ostao u sećanju srpskim ljubiteljima košarke iz prošlogodišnjih duela Partizana i njegovog tadašnjeg tima Bursaspora u Evrokupu.

U tim trenucima se razigrao i Luka Mitrović, a igra ekipe Vlade Jovanovića je dobila dodatnu dimenziju ulaskom Džejlina Adamsa koji je odmah raspodelio nekoliko asistencija i doveo domaći tim do plus šest. O samoj neizvesnosti meča svedoči činjenica da niti jedna ekipa nije imala veću prednost do kraja susreta, koji je trajao više od dva sata.

Endrus je u istom ritmu nastavio u drugoj deonici i doneo prednost Panatinaikosu koji je rešio tih 10 minuta sa isto toliko poena prednosti Zvezde. Paradoksalno, ali su upravo i crveno-beli u tom periodu propustili i priliku da prelome meč kada su imali pet poena prednosti nakon solidnih minuta Ivanovića i Adamsa u bekovskoj liniji, kada ne koriste dva napada u nizu koji su mogli da im donesu dvocifrenu prednost.

Na pauzu je Panatinaikos otišao sa prednošću, ali daleko od toga da je ekipa Dejana Radonjića pokazala sigurnost u igri.

Treća deonica je jedna od najdužih koju je odigrala Zvezda u „Pioniru“, isprekidana čestim izlascima na liniju za slobodna bacanja. Stegla se ruka igračima grčke ekipe pre svega, a naposletku je samo u finišu Mateuš Ponitka bio taj koji je uspeo da realizuje oba. Heroj Poljske sa Evrobasketa nije postigao poen do tada, ali će buđenje u ovom delu igre biti jedan od ključnih delova meča, kako će se ispostaviti.

Zvezdu je u ovom periodu predvodio Ben Bentil koji je samo u ovih 10 minuta postigao osam poena i dodao četiri skoka, ali će u finišu biti jedan od tragičara.

Ponitka je u četvrtoj deonici zaigrao sam protiv Zvezde koju je u tim trenucima napred gurao Hasan Martin. Centar koji je ovog leta stigao na Mali Kalemegdan je najpre preko Ponitke stigao do 2+1, a potom je ponovo iskoristio svoju prednost igranja levom rukom kako bi na identičan način stigao do identičnog rezultata.

Posle jedne ukradene lopte Ognjena Dobrića, kojem je ovo bio debi u tekućoj sezoni, Zvezda je stigla do pet poena prednosti, ali nije uspela dodatno da izgradi na tome.

Napokon su Gudaitis i Vilijams počeli da pogađaju sa penala i doneli gostima izjednačenje, a potom je u finišu neodlučnost Ivanovića i lukavost Ponitke koštala Zvezdu. Poljak se prikrao i ukrao loptu Zvezdinom beku, potom i poentirao iz kontre za 73:75 što su ključni poeni na ovom meču.

U nastavku je Bentil bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, a potom je i kasnio na pravljenju faula i na taj način presudio Zvezdi koja posle dva kola u Evroligi ima isto toliko poraza.

Bentil je bio i najefikasniji akter na susretu sa 18 poena i šest skokova, dok je dvocifren bio još samo Hasan Martin sa 12 poena.

Na drugoj strani se istakao litvanski duo. Marius Grigonis je meč završio sa 17 poena, dok je Arturas Gudaitis imao 12. Dvocifren je bio i Ponitka sa 10 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Zvezda će prvu pobedu u sezoni tražiti u narednom kolu protiv Baskonije u Španiji, a taj meč je na programu 19. oktobra.

 


Be the first to comment on "RADONJIĆ RASTUŽIO PIONIR: Panati drama protiv Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*