DŽEKSON HVALI GROBARE: Bilo je zabavno u Beogradu, Partizanovi navijači su jako strastveni

Košarkaš Cedevite Pjer Džekson rekao je da se sjajno provodi u tom hrvatskom klubu i dodao da je tek počeo da pokazuje šta ume.

– Sjajno se provodim. Ekipa me dočekala otvorenih ruku i uzbuđen sam što pobeđujemo, a ja igram dobro.

Svi su sada dobre volje – rekao je Džekson za sajt Jadranske lige. Džekson je stigao u Zagreb pre manje od mesec dana, a na prethodne dve utakmice postigao je 70 poena.

– Mislim da sam igrač NBA kalibra, ali prošlih nekoliko sezona nisam bio zdrav. Napokon imam priliku da igram zdrav i sada pokazujem za šta sam sposoban. Srećom, to sam u mogućnosti da pokazujem u Cedeviti – rekao je američki košarkaš.

Na pitanje kakav je njegov dosadašnji utisak o ABA ligi, Džekson je rekao da je liga teška i da je konkurencija velika.

– Svi igraju čvrsto i nikad ne znaš šta će se dogoditi. Protiv svake ekipe, svake večeri moraš da igraš jako, a mi pokušavamo da pobedimo na što više utakmica.

Cedevita je u prošlom kolu slavila protiv Partizana u Beogradu.

– Bilo je stvarno zabavno. Partizanovi navijači su zaista strastveni u vezi svoje ekipe. Moglo se videti već od početka utakmice, čim sam pogodio dvorana je postala vrlo glasna. Ja se hranim takvom energijom i uzbudim se svaki put kad pogodimo koš ili napravimo seriju. Dajem navijačima do znanja da smo ovde i da se nećemo lako predati – rekao je Džekson i dodao da nije znao da je na kraju dobio aplauz beogradske publike.

– Ljudi iz moje ekipe su mi to rekli, a nakon utakmice neki navijači su mi pisali na Tviteru poželevši mi dobrodošlicu, pisali su mi da sam dobar igrač i takve stvari. To je sjajno i cenim to – rekao je on.

Beta