DRAMA DO KRAJA: Barsa preko Armanija do finala EL!

Košarkaši Barselone plasirali su se u finale Evrolige, pošto su rezultatom 84:82 savladali Armani iz Milana.

Izabranici Šarunasa Jasikevičusa će se za trofej elitnog evropskog takmičenja u nedelju boriti sa Efesom.

Nakon prvog poluvremena je delovao da će Katalonci manje-više rutinski slaviti, međutim, Panter je doneo preokret italijanskom timu.

U poslednjoj četvrtini smenjivali su se u vođstvu, da bi na oko jednog minuta do kraja ekipe bile u potpunom egalu.

Panter je promašio šut na oko deset sekundi do kraja, da bi u poslednjoj sekundi na drugoj strani Kori Higins pogodio i doneo finale svojoj ekipi.

Najefikasniji pojedinac je bio upravo bivši košarkaš Zvezde sa 23 poena. Vladimir Micov je imao 14, a Ševon Šilds 13 poena, uz pet skokova.

Kod Barse se istakao Nikola Mirotić sa 21 poenom i šest skokova. Nik Kalates je ubacio 17, uz četiri skoka i šest asistencija, Kori Higins je postigao 11, a Pau Gasol 10 poena.

Barselona je utakmicu kontrolisala od samog početka, a tokom prvog poluvremena italijanski predstavnik je prednost imao samo jednom.

Katalonci su bolje započeli susret, da bi potom, nakon tajm-auta Mesine, Armani zaigrao bolje, na krilima Vladimira Micova, koji je ubacio devet poena u prvoj četvrtini. Međutim, na toj brojci je stao sve do velike pauze.


Barsa, uprkos velikom broju primljenih koševa, igrala je dobru odbranu, čvrstu, a protivnik je uspevao da pogodio dosta teških šuteva.

Kada im je procenat šuta pao, Barselona se odlepila i krajem prvog poluvremena prvi put, zahvaljujući Mirotiću, ali i Kalatesu i Gasolu, stekla dvocifrenu prednost.

U nastavku, malo po malo, Armani je topio vođstvo rivala, da bi u jednom momentu Panter počeo da pogađa sve što šutne ka košu španske ekipe.

Kalates je u finišu treće ubacio zlata vrednu trojku, da bi početkom četvrte četvrtine ponovo doveo svoj tim u prednost.

Poslednji kvartal nam je doneo rolerkoster, smenjivanje ekipa u vođstvu, dramu u finišu i pogodak u poslednjoj sekundi Higinsa za finale, koje je na programu u nedelju od 20.30.


Be the first to comment on "DRAMA DO KRAJA: Barsa preko Armanija do finala EL!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*