SRBIJA ISPUSTILA POBEDU: Irci slave bod u Beogradu (VIDEO)

Reprezentacija Srbije remijem 2:2 sa Irskom krenula je kvalifikacije za SP. Na trenutke naši momci su blistali, dok su u pojedinim trenucima bili potpuno očajni. Na kraju moramo da se zadovoljmo samo sa jednim osvojenim bodom pred 10.000 gledalaca na Marakani.

Irci su već posle tri minuta imali prednost od 1:0. Hendrik je šutirao, a lopta je pogodila Ivanovića na putu do gola i prevarila Rajkovića. Naši su imali nekoliko izglednih šansi da izjednače do poluvremena, ali bezuspešno. Ipak, u drugom se sve promenilo u rezultatskom smislu. Zaigrali smo bolje, što nam je donelo preokret. Prvo je pogodio Kostić u 62. minutu, a onda je isti igrač sedam minuta kasnije iznudio penal, koji je sjajno izveo Tadić. Nažalost usledila je nezapamčena panika u napem timu, pa su Irci do kraja meča preko Marfija u 81. minutu stigli do boda.

Ostaje veliki žal za ispuštena dva boda, koja bi mogla skupo da nas koštaju u nastavku kvalifikacija. Ipak, raduje dobra igra u prvih 25 minuta drugog poluvremena, kada Irci nisu mogli da iznesu loptu na našu polovinu. Takođe, posle dugo vremena naš tim nije pao posle primljenog gola. Ovoga puta bilo je potuno suprotno, zbog čega smo i došli nadomak pobede. Jedino se više ne sme ponoviti onakva panika posle vođstva od 2:1, pogotovo na našem terenu. Ostaje nam da verujemo da će u oktobarskim mečevima naš tim protiv Moldavije i Austrije odigrati dosta bolje, i da ćemo se radovati pobedama.

TOK MEČA

Posle prvog poluvremena Irci vode golom Hendrika u trećem minutu sa 1:0. Naši fudbaleri su imali nekoliko izglenih prilika da dođu do izjednačenja, ali su Kostić, Nastasić i Mitrović promašivali. Mogla je Irska i do 2:0, ali je udarac glavom Longa zaustavio Rajković. Ukoliko želimo bilo kakvu šansu za trijumf, moramo da zaigramo dosta bolje, pre svega u organizaciji napada. Našu fudbaleri u svlačionicu ispraćeni zvižducima malobrojnih navijača na  Marakani.

Srbija je žestoko krenula u drugom poluvremenu. Irci nisu mogli da pređu polovinu terena. Prvu šansu je imao Tadić, ali je šutirao preko gola. Ipak, nekoliko minuta kasnije, Srbija dolazi do izjednačenja. Tadić se lepo snašao u šesnaestercu, lopta je nekako došla do Kostića kome nije bilo teško da savlada Rendolfa. Mogli smo i do potpunog preokreta, ali je Tadić traljavo šutirao. U sledećem napadu PENAL za Srbiju. Oboren je Filip Kostić. PREOKREEET, DUŠAN TADIĆ. Šutnuo je visoko po srediini gola, Srbija vodi sa 2:1. Mogli smo da rešimo utakmicu. Tadić je šutirao Rendolf loše odbio loptu na koju je naleteo Pavlović. Nažalost srpski napadač je pogodio prečku praznog gola. Irci su nas u nastavku meča stisli, ređali su se napadi i šanse pred našim golom. Nismo izdržali do kraja, Brejdi je izveo korner, a Marfi je usamljen u petercu glavom izjednačio na 2:2. Do kraja utakmice Srbija je imala veliku šansu preko Ivanovića, koji je bio sam pred golmanom, ali je traljavo šutirao, lopta se nekako našla na putu ka golu, ali ju je na gol liniji izbacio Kolman. Na kraju 2:2. Bod koji više zadovoljava Irce.