SPAS U ZADNJI ČAS: Katai duboko u nadoknadi doneo pobedu Zvezdi!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su pobedu u poslednjem meču ove godine.

Crveno-beli su teškom mukom savladali Radnik u Surdulici rezultatom 2:1.

Branilac trofeja je tako, bar na kratko, Partizanu pobegao na +13.

 


Ekipa Miloša Milojevića jeste bolje ušla u meč i činilo se da ćemo gledati lagodnu pobedu, mada ne kao onu kada su se dva tima poslednji put sastala, te kada su igrači Radnika počašćeni sa šest golova u mreži.

Isticao se Aleksandar Katai koji je od samog starta želeo gol više od saigrača-

Ekipa Miloša Milojevića jeste bolje ušla u meč i činilo se da ćemo gledati lagodnu pobedu, mada ne kao onu kada su se dva tima poslednji put sastala, te kada su igrači Radnika počašćeni sa šest golova u mreži.

Isticao se Aleksandar Katai koji je od samog starta želeo gol više od saigrača. Prvu priliku je imao u 15. minutu kada ga je na ovom meču odlični Sadik Abubakar izblokirao na ivici peterca.

Nastavio je u istom ritmu, volejem iz gotovo „mrtvog“ ugla testirao Nikolu Vujanca, ali nije uspevao da zatrese mrežu. Međutim, nije bilo spasa u 35. minutu.

Šutirao je Kings Kangva sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac izblokirao Filip Petrović. Ipak, Radnikov „bonus“ nije imao sreće i lopta mu je zapela za nogu što je omogućilo da se Katai prikrade i iz neposredne blizine matira Vujanca.

Do poluvremena nije bilo većih šansi, ali je zato tri minuta po nastavku usledio veliki šok.

Napadač Radnika Miloš Spasić je povukao lopte od sredine terena i išao je sam do kraja. Izbacio je Srđana Mijailovića i zatresao mrežu Milana Borjana, kao što je učinio i u prošlogodišnjoj pobedi u Surdulici.

Mučila se Zvezda, čak je Radnik u pojedinim trenucima izgledao kao bolji protivnik.

Najbliže da odnesu sva tri boda su bili u 78. minutu kada je Vukašin Bogdanović glavom spustio loptu Borku Duronjiću, ali je ovaj iz izgledne prilike šutirao pored gola. Nije prošlo bez odgovora ni sa druge strane, tačnije samo minut kasnije je Ben ostao sam ispred Vujanca, ali je njegov udarac sa gol linije skoro očistio Oraščanin.

Vreme je isticalo i ekipa Sime Krunića je gotovo sigurno već upisala bod pred pauzu do prolećneg dela sezone. Nije tako mislio Aleksandar Katai koji je bio nevidljiv u drugom poluvremenu.

Namestio je loptu u 93. minutu da izvede slobodan udarac i šutem u dalji ugao uhvatio protivničkog golmana na pogrešnoj nozi za veliko slavlje crveno-belih.

Tako će Zvezda biti ta koja će na pauzu otići srećnija. Lider su u Superligi sa 53 boda, 13 više u odnosu na drugoplasirani Partizan koji tek treba da odigra svoj meč sa Novim Pazarom.

Kada je Radnik u pitanju, oni su ubedljivo poslednji i jedina su ekipa sa jednocifrenim brojem bodova.

 


Be the first to comment on "SPAS U ZADNJI ČAS: Katai duboko u nadoknadi doneo pobedu Zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*