CRVENO-BELI SU ŠAMPIONI SRBIJE: Hol i Dobrić nosili Zvezdu do titule

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde novi su šampioni Srbije.

Zvezda je u majstorici savladala Megu u Pioniru sa 77:65.

Za razliku od one prve utakmice u „Pioniru“ kada je Zvezda lako savladala Megu, ekipa Vladimira Jovanovića je mnogo više problema zadala crveno-belima na ovoj utakmici, ali nije uspela da napravi veliki preokret u svom prvom finalu u klupskoj istoriji.

Četiri poena u nizu postigao je Ognjen Dobrić na otvaranju utakmice, ali su se onda upalili gosti, koji vezuju devet poena i dolaze do prednosti. Mega je održavala razliku tokom uvodne četvrtine, zahvaljujući Filip Petruševu koji je postigoa deset poena, ali ekipa Vladimira Jovanovića nije uspela da se značajije odlepi, a sve zahvaljujući Lengstonu Holu. Momak koji se šuterski šuetrski preporodio u ovoj finalnoj seriji prvu četvrtinu je završio s deset poena, a poluvreme s ukupno 17. On je pokrenuo i ostatak ekpe, pa tako Mega u drugoj četvrtini ubacuje svega 12 poena, naspram 23 domaćina, te crveno-beli na veliki odmor odlaze s osam poena prednosti (44:36), što je ujedno i bila najveća razlika do tada, od početka utakmice.

Crveno-beli su drugo poluvreme krenuli izuzetno agresivno, dok ekipa Vladimira Jovanovića nije mogla da pronađe pravi napadački ritam. Mučila se Mega u napadu, dok cu igrači tima s Malog Kalemegdana lako dolazili do poena i sredinom treće četvrtine imali čak 17 poena prednosti. Kada je delovalo da su domaći zadali konačan udarac rivalu, Mega je uspela da serijom 10:0 pred poslednju deonicu zaostatak smanji na sedam poena (57:50). Iako je ponovo rasla prednost Zvezde u poslednjoj četvrtini, Dragan Milosavljević je trojkom Megu doveo na pet poena zaostatka (63:58) i na nešto malo više od četiri minuta do kraja, utakmicu uveo u neizvesnu završnicu. Ta razlika održala se sve do ulaska u poslednja dva minuta. Tada prvo Ognjen Dobrić pogađa svoju prvu trojku na ovom duelu, pa onda i Lengston Hol, nakon čega Crvena zvezda odlazi na „plus 10“ (71:61) i uspeva da prelomi meč. Upravo je Amerikanac bio „iks faktor“, jer je uspeo da u drugoj i trećoj utakmici pogodi ukupno osam puta van linije 6.75, što mu je do tada ukupno za rukom pošlo 13 puta u sezoni.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI SU ŠAMPIONI SRBIJE: Hol i Dobrić nosili Zvezdu do titule"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*