CRNO-BELI PARIZ: Grobari nosili Partizan do velike pobede u Francuskoj, dominacija Pantera!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana stigli su do pete pobede u 6. kolu Evrokupa.

Crno-beli su nošeni fantastičnom podrškom Grobara savladali Metropolitan u Parizu sa 89:82.

Partizan sada ponovo deli prvo mesto sa Lokomotivom iz Kubanja, pošto oba tima imaju skor od po pet pobeda i jednog poraza. Francuzi su, sa druge strane, polovični sa tri trijumfa i tri neuspeha.

Partizan je dobro započeo meč, a već u uvodnim minutima istakli su se Panter i Avramović sa po šest poena, od prvih 14 za crno-bele, koji su u tim trenucima vodili sa 14:11. Posle Trojke Ledeja Partizan je poveo sa 17:13, ali već je očekivano da se tokom meča dogodi i jedan veliki pad u igri crno-belih. To nije izostalo ni večeras, domaći prave seriju 11:2, za vođstvo 28:23 do kraja prvog kvartala.


Hornsbi je pravio mnogo problema odbrani Partizana, njegovom trojkom Metropolitans je poveo sa 33:26 početkom druge četvrtine, ali raspoloženi Kevin Panter je uz podršku Ledeja držao crno-bele u igri i Partizan je uspeo da priđe na 39:38.

Na ulasku u završnicu druge četvrtine, Mur i Smailagić donose novo vođstvo crno-belima od 46:43, ali poslednji minut prvog poluvremena pokvario je utisak, pa preko Hornsbija Metropolitans okreće na 53:50 posle 20 minuta igre. Hornsbi je do tada već imao 20 poena, a Panter u Partizanu 18.

Treća četvrtina protekla je uglavnom u blagoj prednosti francuskog tima, Partizan je nekoliko puta stizao do izjednačenja i u poslednjih deset minuta rezultat je bio 68:68.

Početkom poslednje četvrtine, trojkom Nemanje Dangubića Partizan je poveo sa 73:70, a posle dobre odbrane Panter poentira za “plus pet“ – 75:70.

Od tog trenutka Partizan je uspostavio kontrolu dešavanja na terenu, prednost je lagano rasla, a poenima Ledeja na dva i po minuta pre kraja je postala i dvocifrena – 85:74, posle čega domaći nisu uspeli da uzvrate.

Kada je bilo najvažnije, Partizan je odigrao najbolje u odbrani, poput prethodnog susreta u Laktašima, kada je napravio preokret protiv Igokee.

Kevin Panter se večeras zaustavio na 28 poena, Ledej je upisao 15, uz pet skokova, Smailagić 14, a Avramović 12 poena.

Ključ je bio u zaustavljanju Hornsbija, koji je posle 20 poena u prvom poluvremenu, u nastavku upisao još samo dva poena. Hanter i Mičino su upisali po 16 poena.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI PARIZ: Grobari nosili Partizan do velike pobede u Francuskoj, dominacija Pantera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*