CRNO-BELI SLAVILI NA „DOMAĆEM“ TERENU U LAKTAŠIMA: Grobari nosili Partizan do nove pobede!

FOTO: Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu rezultatom 96:85 u 12. kolu ABA Lige.

Izabranici Željka Obradovića su u Laktašima pred punom halom došli do desete pobede u regionalnom takmičenju ove sezone.

Crno-beli su se iščupali iz turbulentnog perioda i nakon trijumfa nad FMP-om u prošlom kolu stigli do druge uzastopne pobede u ABA Ligi.

 


Partizan je od starta imao vođstvo, dok je Igokea pratila i nastojala da jakom odbranom uhvati priključak i preokrene rezultat. Ipak, crno-beli su igrali sigurno, čuvali prednost i došli do novog trijumfa.

U ovom meču posebno se istakao Džejms Naneli koji je sa 18 poena bio najefikasniji u timu Partizana.

Crno-beli su odlično ušli u meč i, posle trojki Trifunovića i Smailagića, poveli sa 6:0. Do kraja prve četvrtine Partizan je čuvao vođstvo, a poeni su bili pravilno raspoređeni pa su gosti imali prednost od 32:22.

U nastavku, posle dvocifrenog vođstva crno-belih, domaći košarkaši igraju mnogo agresivnije i prilaze na 34:29. Ipak, Partizan pronalazi poene preko Lesora, kao i Anđušića koji postiže trojku i vraća prednost na 40:29. I do kraja poluvremena igrala se efikasna košarka. Crno-beli su pogađali iz svih pozicija, a posebno se istakao Kevin Panter koji je trojkama rešetao koš tima iz Laktaša. Sa druge strane, Igokea je održavala kakav-takav priključak za 57:47 na poluvremenu.

Nastavio je Partizan tamo gde je stao na poluvremenu. Tako, posle poena Trifunovića, gosti dolaze do +15, 66:51. Ipak, raspoloženi Kraford poenima i asistencijama vraća jednocifreni zaostatak. Domaći su nastavili sa odličnom odbranom pa su na dva minuta do kraja 3. četvrtine prišli na svega -3, 71:68. Usledio je tajm-aut Željka Obradovića posle kojeg Lesor pogađa uz faul.

Crno-beli su održavali prednost u poslednjem periodu, ali je Igokea sve vreme držala rezultatski priključak.

Trojkom Zeka Ledeja na šest mintua pre kraja za 86:76 činilo se da će crno-beli uvesti meč u mirnu završnicu, ali dogodilo se suprotno. Igokea je na nešto više od tri minuta pre kraja ponovo bila na minus šest, Željko Obradović je bio primoran da zatraži minut odmora.

Igokea je stigla do 83:86, Lesor je uspeo da pogodi za 88:83, a sjajni Kraford nije uspeo da pogodi za tri poena, usledila je kazna u vidu trojke koju je postigao Naneli, a u tom momentu bilo je jasno da će slaviti Partizan.

Najefikasniji u taboru srpskog velikana bio je upravo Džejms Naneli sa 18 poena, koliko je imao i Kevin Panter. Matijas Lesor je imao 14, Uroš Trifunović 12, a Zek Ledej deset koševa.

U ekipi Igokee najbolji je bio Brajant Kroford sa 26 poena, dok je Stefan Đorđević ubacio četiri manje.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI SLAVILI NA „DOMAĆEM“ TERENU U LAKTAŠIMA: Grobari nosili Partizan do nove pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*