CRNO-BELI URAGAN PROTUTNJAO LAKTAŠIMA: Partizan ubacio preko 100 poena i prošao u polufinale!

FOTO: Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeuu u Laktašima rezultatom 101:77 u drugom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

Pošto su crno-beli slavili i u Beogradnu, sa rezultatom 2:0 plasirali su se u polufinale.

 


Parni valjak će se u borbi za plasman u finale sastati sa ekipom Budućnosti, a i u toj seriji imaće prednost domaćeg terena. Serija se, takođe, igra u dve pobede.

Furiozan start Partizana koji poenima Zeka Ledeja, Balše Koprivice i Mateuša Ponjitke otvara meč sa 0:10 u Laktašima. Vrlo zapaženo je počeo Koprivica i dobro je koristio činjenicu da ga je Željko Obradović uvrstio u startnu petorku.

Jeste Igokea uspela da pronađe svoje prve poene preko Karmajkla i Nakića, ali Partizan je igrao odlično u tranziciji i odbrana domaćina je pucala vrlo lako. Posle sedam minuta meča na semaforu je bilo 6:23 u korist crno-belih.

Ipak, kako se na parket vratio Goran Filipović, tako je Igokea zaigrala sigurnije, pa dominacija Partizana kao u uvodnim trenucima meča nije bila toliko vidljiva. Štaviše, spustili su izabranici Vladimira Jovanovića na jednocifrenu razliku, a kada je Filipović poentirao sa poludistance bilo je 22:27. Posle četiri minuta u drugom kvartalu, bilo je 28:33, a zanimljiv je podatak da je u roku od sedam minuta Igokea postigla 22 poena, a Partizan svega 10.

Sjajni hrvatski plejmejker je blistao u dresu Igokee sa čak 18 poena u prvom poluvremenu. Pogađao je i sa distance i sa poludistance, maltene bez promašaja, ali Partizan je u završnici prvog dela igre ponovo uspeo da pronađe fokus i kroz dva poslednja minuta serijom 0:6 dođe do ubedljvih „+11“.

Partizan je na krilima pređašnje serije nastavio s početkom drugog dela igre. Mateuš Ponjitka je postigao sedam poena u nizu za crno-bele što je vrlo bitno za njegovo samopouzdanje, kao i za ulazak u završnicu sezone. Sjajno je Poljak radio na oba kraja parketa, a odlično su ga pratili i saigrači i Partizan je išao ka ubedljivoj pobedi u Laktašima.

Podrška takođe nije izostala, što je već normalna pojava kada crno-beli gostuju u Republici Srpskoj. Kada je Kevin Panter pogodio na startu poslednjeg kvartala za „+20“ sve je bilo jasno.

 


Najefikasniji u Partizanu bio je Zek Ledej sa 20 poena, sjajni Mateuš Ponjitka imao je dabl-dabl učinak od 16 poena i 12 skokova i tako potvrdio da mu prija igranje u Laktašima, odličan je bio i Džejms Naneli sa 14 poena i sedam asistencija, isti broj poena ubacio je i Bruno Kaboklo, dok vredi istaći i dobru rolu Uroša Trifunovića koji je meč završio sa 13 poena.

Goran Filipović je sa 28 poena bio najbolji u Igokei, a ispratio ga je Kosta Kondić sa 24 koša.

Be the first to comment on "CRNO-BELI URAGAN PROTUTNJAO LAKTAŠIMA: Partizan ubacio preko 100 poena i prošao u polufinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*