ZASLUŽENO: Juniori Dinamika šampioni Srbije!

Juniorska ekipa Dinamika postala je šampion Srbije. Na završnom turniru u Kragujevcu ekipa Milana Josića eliminisala je na putu ka finalu Partizan, pa Crvenu zvezdu, a onda u borbi za trofej savladala Borac iz Čačka 74:62 (17:21, 22:18, 23:17, 12:6) i prvi put u istoriji kluba sa Dorćola postala državni prvak u juniorskoj ligi.

I u trećem meču na turniru Dinamikov vođa bio je odlični Ilija Milijašević sa 24 poena, a dabl-dabl učinak ostvario je Stefan Dabović sa 20 poena i 11 skokova. Taj tandem pratio je Uroš Paunović sa 10 koševa.

Ovi igrači su doneli titulu juniorskog prvaka na Dorćol: Vukomanović, Milijašević 24 (ind. 25), Stefanović 6 (ind. 14), Živković, Ristić 6 (ind. 7), Dronjak 6 (ind. 2), Aščerić, Vojinović 2 (ind. 3), Maly, Dabović 20 (11 skokova, ind. 23)


Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Luka Kulundžić iz Novog Pazara, koji je tokom lige ukupno postigao 511 poena, odnosno prosečno 23,2 poena po meču. MVP ligaškog dela je takođe Luka Kulundžić sa 580 indeksnih poena, odnosno 26,4 po utakmici.

U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja izabrani su Čedomir Matić (Sloboda), Nikola Topić (Crvena zvezda MTS), Ognjen Matović (Crvena zvezda MTS), Ognjen Stanković (Partizan NIS) i Đorđe Ćurčić (Borac). Pehare i prigodne poklone uručio je selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i bivši košarkaš Bogoljub Đurić.

Najbolji strelac finalnog turnira je Đorđe Ćurčić iz Borca sa ukupno 76 poena, odnosno 25,3 po meču. MVP igrač finalnog turnira je Đorđe Ćurčić iz Borca, sa ukupno 75 indeksnih poena, prosečno 25 po utakmici, a priznanje i prigodan poklon dao mu je Bogoljub Đurić. Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Dinamika VIP Pej dodelili su Svetislav Pešić i Nenad Krstić. Šampionski pehar uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.


Be the first to comment on "ZASLUŽENO: Juniori Dinamika šampioni Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*