ŠUTERSKA KLINIKA PARTIZANA: Smit nezaustavljiv, crno-beli srušili Igokeu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana napravili su veliki korak ka plasmanu u polufinale plej-ofa ABA lige.

Crno-beli su u „Beogradskoj areni“ u prvom meču četvrtfinala savladali Igokeu rezultatom 94:85.

 


Drugi meč igra se u nedelju u Laktašima.

Partizan je dobro otvorio meč i posle uvodne trojke Frenka Kaminskog poveo je rezultatom 5:0.

Ipak, usledio je ekspresan odgovor gostiju koji su ubrzo stigli do 9:9. Vodila se velika borba u prvoj četvrtini, Mario Nakić i Džeki Karmajkl pravili su dosta problema odbrani crno-belih, koji su pre prvog TV tajm-auta vodili 16:13.

Nakon minuta odmora usledila je serija Igokee koja je posle poena Nakića povela rezultatom 17:16.

Džejms Naneli i Zek Ledej su u tim trenucima vukli Partizan koji je uspeo da na kraju prvog perioda vodi rezultatom 27:23. Treba napomenuti da je Nakić za prvih deset minuta ubacio isto toliko poena.

Nakić je i početkom drugog perioda nastavio da dominira i ubrzo je Igokea povela sa 27:23.

 


Ipak, Džejlin Smit je trojkom vratio Partizanu prednost, a potom je ubacio još jednu trojku. Uspeli su nakon toga poenima Kevin Panter i Bruno Kaboklo da odvoje Partizan na 40:33.

Nastavio je Smit da rešeta za tri poena i crno-beli su stigli do maksimalnih 45:36. Partizan je sačuvao tu prednost, pa je posle 20 minuta vodio rezultatom 54:45.

Očajno je Parni valjak započeo treću četvrtinu, pa je Igokea serjiom od 7:0 prišla na 54:42. Ali, kad god je bilo teško večeras, pojavio se sjajni Smit, koji je novom trojkom prekinuo seriju rivala.

Njegovi poeni ponovo su razbudili crno-bele, koji su stigli do dvocifrene prednosti nakon koševa Nanelija i Pantera, 62:52.

Loše je igrala Igokea u ovim trenucima, pa je srpski velikan stigao i do najvećih 13 poena prednosti. Gosti iz Laktaša su do kraja četvrtine samo uspeli da smanje rezultat na 71:61.

Raspucao se Partizan u četvrtoj četvrtini. Blistali su izabranici Željka Obradovića u napadu, pa su na krilima Pantera i Alena Smailagića stekli nedostižnih 84:65.

Partizan se posle ove prednosto opustio i dozvolio Igokei da mu priđe na deset poena zaostatka, ali to je bilo sve od izabranika Vladimira Jovanovića. Partizan je bez većih problema priveo meč kraju i stigao do vredne pobede.

Najefikasniji u Partizanu bio je Kevin Panter sa 18 poena, Zek Ledej dodao je 16, Džejlin Smit 12, Džejms Naneli ubacio je 11, a Alen Smailagić 11 koševa.

Mario Nakić bio je najbolji u Igokei sa 21 poenom, Džeki Karmajkl pridodao je 17, a dvocifren je bio i Goran Filipović sa 11.

Be the first to comment on "ŠUTERSKA KLINIKA PARTIZANA: Smit nezaustavljiv, crno-beli srušili Igokeu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*