PARNI VALJAK SA POLA GASA BOLJI OD HERCEGOVCA: Partizan ubedljivom pobedom najavio meč sa Vojvodinom!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Crno-beli su u poslednjem meču četvrtfinala bili bolji od Hercegovca iz Gajdobre u Nišu rezultatom 92:67.

 


Od 12 igrača na koje trener Partizana Željko Obradović može da računa za Kup Radivoja Koraća, večeras mu na raspolaganju nije bio Alen Smailagić koji ima povišenu temperaturu, ali dobra vest za crno-bele je što se Uroš Trifunović potpuno oporavio i upisao je prvi nastup posle dvonedeljne pauze.

Trifunović je pokazao da je željan košarke i već u prvoj četvrtini je stigao do osam postignutih poena, uz dve pogođene trojke iz tri pokušaja. Ali, on je bio jedan od retkih raspoloženih igrača Partizana u tom periodu, dok su na drugoj strani košarkaši Hercegovca hrabrom i borbenom igrom prilično dugo održavali rezultatski egal.

Savsim solidno je ekipu iz Gajdobre služio i šut za tri poena tokom prvog poluvremena, ali pre svega su dobrom igrom u odbrani pravili probleme Partizanu, pa je posle prvog kvartala rezultat bio 14:13 u korist crno-belih.

Predvođeni Dimićem, Gaćešom, Brekićem, košarkaši Hercegovca su u nekoliko navrata uspevali i da povedu, ali kada su se u drugoj četvrtini razigrali Koprivica, i pogotovo Ledej, Partizan je konačno počeo da liči na ekipu koja je apsolutni favorit u ovom duelu.

Ledej, Koprivica, Trifunović i Jaramaz su do pred kraj druge četvrtine bili jedini igrači koji su se u ekipi Partizana upisali u strelce, a onda je Doužer vezao pet poena i crno-beli su uvećali svoju prednost na “plus osam“ – 37:29, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvreme je počelo poenima Nanelija, kada je Partizan prvi put stigao do dvocifrene prednosti i posle toga je nekako za crno-bele sve postalo znatno lakše.

Sve veći broj igrača Partizana je počeo da rešava napade crno-belih, a posebno su se raspucali Vukčević, Kaminski, nešto kasnije i Avramović, pa je do kraja Obradovićev tim rutinski završio posao.

Na kraju, Vukčević najefikasniji sa 15 poena i 7 skokova, Ledej je ostao na 12 poena iz prvog poluvremena, po 11 su upisali Kaminski, Avramović (7 asistencija) i Koprivica (14 skokova), a Trifunović 10 poena.

 


U ekipi Hercegovca, Marić i Dimić najefikasniji sa po 14 poena.

Kup Koraća se nastavlja sutrašnjim polufinalnim mečevima – u 17 časova se sastaju Crvena zvezda i Čačak 94, a tri sata kasnije Partizan i Vojvodina.

Be the first to comment on "PARNI VALJAK SA POLA GASA BOLJI OD HERCEGOVCA: Partizan ubedljivom pobedom najavio meč sa Vojvodinom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*