HAMILTON SE OGLASIO: „Došlo je vreme da ispunim svoj dečački san…

Čitav svet ljubitelja automoto sportova je ostao u šoku, nakon što je obelodanjeno da će Luis Hamilton preći u redove Ferarija. Sve je ostalo u domenu spekulacija, dok se sada oglasio i sam vozač, koji je potvrdio da će doći u redove „crvenih“ nakon 2024. godine!

Luis Hamilton se oglasio putem svog Instagram profila, gde je poslao poruku svima.

 


Poruku Hamiltona prenosimo u celosti.

Prošlih nekoliko dana su bili totalno ludi i ispunjeni nizom emocija. Ali kao što svi sada znate, nakon neverovatnih 11 godina u Mercedes timu, došlo je vreme da započnem novo poglavlje u svom životu i pridružim se Ferari timu 2025. godine. Osećam se izuzetno sretno, nakon postizanja svega s Mercedesom koje sam mogao samo sanjati kao dete, da sada imam priliku da ostvarim još jedan dečački san, a to je vožnja u crvenom Fernariju.

Mercedes je bio ogroman deo mog života od moje 13. godine, pa je ova odluka najteža koju sam ikada i morao da donesem. Ponosan sam na sve što smo postigli zajedno, i zahvalan sam na trudu i posvećenosti svih s kojima sam radio tokom godina, naravno i Totoa, za prijateljstvo, vođenje i liderstvo. Zajedno smo osvojili šampionate, obarali rekorde i postali najuspešnije partnerstvo vozača i tima u istoriji Formule. I naravno, ne mogu zaboraviti Nikija, koji je bio velika podrška i koji mi svakog dana nedostaje.

Takođe želim istaći i svoju veliku zahvalnost čitavom Upravnom odboru Mercedes-Benza i svima u firmi u Nemačkoj i širom sveta koji su me podržavali tokom ovih 26 godina. Ali došlo je vreme za promenu i da prihvatim novi izazov. Još uvek se tog osećaja kad sam prvi put 2013. godine prešao u Mercedes, radeći nešto nepoznato. Znam da ga neki nisu razumeli tada, ali bio sam u pravu što sam tada napravio taj korak, i sada ponovno osećam isti taj osećaj. Radujem se što što vidim koliko mogu doneti ovoj novoj prilici i što možemo postići zajedno.

 


Međutim, trenutno ne razmišljam o 2025. godini. Moj fokus je na nadolazećoj sezoni i ponovnom izlasku na stazu s Mercedesom. Više sam motivisan nego ikad, fizički sam spremniji i usresređeniji nego ikad, i želim pomoći Mercedesu da ponovno pobedi. Posvećen sam 100 odsto poslu koji treba da obavim i odlučan sam u tome da završim svoje partnerstvo s timom na visokom nivou. Hvala svima vama koji ste bili sa mnom na ovom putovanju, svi ste me podigli dok sam ganjao svoje snove, i nadam se da ću i dalje moći da vas činim ponosnima. Kao i uvek, šaljem vam svoju ljubav i pozitivnu energiju.

Be the first to comment on "HAMILTON SE OGLASIO: „Došlo je vreme da ispunim svoj dečački san…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*