NESTVARAN TRIJUMF CRVENO-BELIH: Zvezda pobedila u gostima

Zvezdina istorijska pobeda u Istanbulu. Utakmica karijere Bolomboja, prekinut savršen niz Fenera.

Mnogi su unapred otpisali ekipu Janisa Sferopulosa, ali sa novom godinom, dobila je Zvezda izgleda i novu energiju. Igrala je sa više želje, bila gladnija trijumfa od ekipe koja nijednom nije pala kod kuće ove sezone i na kraju zasluženo slavila 76:85!

 


Bolomboj je vrlo dobro otvorio utakmicu, priključio mu se i Giedraitis, pa su se crveno-beli odlično nosili sa rivalom u uvodnim minutima. S druge strane je Motli brzo zaradio dva prekršaja, što je takođe bila bitna stvar za crveno-bele. Vodili su Sferopulosovi izabranici većim delom prve deonice, igrali sasvim dobro na oba kraja terena, a onda se razmahao Madar. Gilespi mu je nesmotreno poklonio tri penala, nakon što je bio precizan sa crte ubacio je i trojku, pa se domaćin i odvojio na 23:16, a na odmor se otišlo sa 26:18 na semaforu, pošto je Dorsi ubacio trojku na tri sekunde do kraja kvartala.

Poveli su košarkaši Fenerbahčea i sa 10 razlike, ali onda se ponovo aktivirao Bolomboj i uz Nedovićevu pomoć prepolovio deficit. Pogodio je potom novu trojku Dorsi, ali od tog trenutka su crveno-beli podigli zid pred svojim košem. Ipak, dugo nisu uspevali da materijalizuju dobru igru u odbrani na drugoj strani terena, pa puna tri minuta se nije menjao rezultat. Hanga je probio led, a onda je Topić posle sjajnog prodora upisao prve poene u Evroligi i sveo zaostatak na 33:29. Hanga je dodatno približio Zvezdu, da bi konačan rezultat prvog poluvremena postavio Bolomboj sa linije penala, pa se na pauzu od 15 minuta otišlo sa 35:34. Centar crveno-beli je bio na četiri poena da izjednači rekord karijere (16 poena).

 


Počeo je tim iz Istanbula silno treću deonicu. Zaigrao daleko agresivnije na oba kraja terena, da bi posle trojki Vilbekina i Hejs Dejvisa poveo ponovo dvocifrenom razlikom (51:40). Posle nove trojke sjajnog krila, Fener je očuvao dvocifrenu prednots na tri i po minuta do poslednjeg odmora, ali odbijala je Crvena zvezda da se preda. Kapiten Lazić je ubacio trojku, pa je Bolomboj efektnim zakucavanjem prepolovio zaostatak (55:50). Giedraitis je potom vezao četiri penala za izjednačenje u Ulker Sports Areni pred odlučujućih 10 minuta.

Gde je stala u trećoj, nastavila je Zvezda u četvrtoj deonici. Dos Santos je pogodio iz teške pozicije za dva i preokrenuo već posle 16 sekundi, a onda je Lazić na isteku 31. minuta došao do poena i posle prodora za 57:61. Zvezdina velika serija u tom trenutku je iznosila 11:0, a prekinuo je njen bivši pulen trojkom. Ipak, Guduriću je ekspresno istom merom odgovorio kapiten crveno-belih novim preciznim hicem sa distance za 60:64. Usledilo je i efektno zakucavanje Tobija i nada svih pristalica tima sa Malog Kalemegdana je počela da raste. A onda je Nedović ubacio trojku, za novi korak ka velikoj pobedi. Pokušavao je Motli da vrati svoj tim u igru, ali nije se Zvezda dala. Sjajan potez Giedraitisa, pa dva bacanja Bolomboja za rekord karijere. Kalates je na tri minuta do kraja sveo zaostatak domaćeg tima na šest poena, ali onda je Teodosić uzeo stvari u svoje ruke i trojkom sprečio Jasikevičijusovu ekipu da uhvati priključak. Posle serije penala ponovo su košarkaši Zvezde poveli sa dvocifrenom razlikom, nije se Fener predavao, ali Sferopulosova ekipa je držala stvari pod kontrolom i upisala ogroman trijumf na strani, koji bi mogao da preokrene sezonu na Malom Kalemegdanu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NESTVARAN TRIJUMF CRVENO-BELIH: Zvezda pobedila u gostima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*