ZVEZDA NIKOGA NE MOŽE DA POBEDI U GOSTIMA: Valensija odbranila domaći teren i srušila crveno-bele!

FOTO: KK Crvena zvezda

Uspela je Crvena zvezda pred svojim navijačima da savlada Efes i u dobroj formi dočeka „špansku turneju“. Nadali su se na Malom Kalemegdanu da će četa Janisa Sferopulosa ući u niz dobrih rezultata, rezultatski se vratiti u borbu za plej-of posebno što je prvi rival u duploj nedelji bila Valensija.

„Slepi miševi“ su srpskog šampiona dočekali nakon šest vezanih poraza, imala je Zvezda blagu ulogu favorita, ali uzalud…

Nosioci Valensijine igre Brendon Dejvis, Kris Džons i Semi Odželeje bili su izuzetno raspoloženi,  posebno u prvom poluvremenu, a veliki doprinos, posebno defanzivan dao je Stefan Jović. Na kraju – 85:81. 

 


Sporo je Crvena zvezda otvorila meč, tek dva poena preko Bolomboja u uvodnih četiri minuta dozvolili su domaćinu da stekne „osetnu“ prednost na startu utakmice – 9:2. Mučili su se crveno-beli i sa linije penala, Gedraitis je promašio dva penala, Jago jedno, ali je srpski šampion uspeo poenima Nemanje Nedovića da uhvati rezultatski priključak vrlo brzo.

Kako je vreme odmicalo Zvezda je uspevala da pronalazi sve bolja rešenja u napadu, pre svih Šabaz Nejpir koji je u prvoj deonici pokazao koliko opasan može da bude. Ipak, kako su crveno-beli uhvatili priključan razigrao se Kris Džon. Amerikanac je sa pet vezanih poena u finišu prve deonice uspeo da donese +6 Valensiji.

Nastavio je Nejpir da igra u istom ritmu i u drugoj četvrtini, ali je domaćin umeo da iskoristi njegovu slabu odbranu. Kris Džons prelako je prolazio do koša, a kada su crveno-beli napokon stigli na posed zaostatka Semi Odželeje ostao je sam u uglu i pogodio još jednu trojku. Usledila je sporna sudijska odluka Damira Javora i „slepi miševi“ su ekspresno pobegli na 34:27.

Ponovo je Zvezda uspela da se vrati u igru nakon poena Tobija i Teodosića, ali je usledio novi pad. Tehničku Nedovića i izgubljenu loptu Nejpira uspeli su da iskoriste košarkaši Valensije i steknu novu osetnu prednost +10!

Ovoga puta crveno-beli nisu pronašli adekvatan odgovor, naprotiv, odbrane je pucala sa svih strana, kažnjavali su to Brendon Dejvis i Semi Odželeje. Minut pre kraja prvog poluvremena prednost domaćih uspeo je da umanji Nemanja Nedović pogotkom sa linije penala, ali je Valensija bez obzira na to imala 56:40.

Na startu drugog dela Zvezda je malo uspela da se konsoliduje, Lazić je uneo agresivnost odbranu Beograđana, a nakon zakucavanja Bolomboja crveno-beli su došli do jednocifrenog zaostatka (60:51).

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom, dok je Teodoić pronalazio dobra rešenja u napadu, pa su gosti  došli na samo „minus pet“ (60:55). Odličnu seriju crveno-belih prekinuo je Dejvis, a umesto Teodosića u igru ušao Nejpir.

Nije to usporilo Sferopulosov tim. Nastavio je Amerikanac tamo gde je stao srpski plejmejker, a priključio mu se Gedraitis pogođenom trojkom iz ugla kojom je Zvezda prišla na samo poen zaostatka (62:61) i potpuno se vratila u utakmicu.

Odgovor je domaćih je ekspresno usledio. Klaver je pogodio trojku, Nejpir tri puta lošim rešenjima pokvario Zvezdine napade, a Valensija košem Turea povela sa 70:61, a Amerikanac morao na klupu.

Nije se predavala Zvezda, uspeli su gosti ponovo da se razigraju kada je na parket ušao Teodosić, ali je blistao Odželej i nije dopustio rivalu da se približi.

Preuzeo je odgovornost sredinom poslednje četvrtine Nejpir pogodio jednu, a onda promašio drugu trojku koja bi Zvezdu ponovo vratila u igru. Poene su crveno-beli ipak pronašli u reketu preko Nedovića i Mitrovića za samo četiri poena minusa (78:74) na nešto više od četiri minuta pre kraja meča.

Pokušao je Sferopulos da u finišu stigne do preokreta sa Nejpirom, Teodosićem i Nedovićem u petorci. Bolje je izgledala napadačka igra gostiju, a posle polaganja Bolomboja Zvezda je imala „minus tri“ (81:78). Usledila je dobra obrana, a onda trojka Nedovića za izjednačenje na 54 sekundi pre kraja utakmice.

 


Sferopulos je zbog odbrane uveo Lazića i Lazarevića, ali to nije pomoglo gostima, jer je Harper položio na obruču.

U narednom napadu Teodosić je promašio trojku, a Valensija poenima Dejvisa sa linije slobodnih bacanja stigla do pobede.

Pokušali su Teodosić i Nejpir da trojkom vrate kakvu takvu nadu Zvezdi, ali nisu uspeli, pa je domaćin odneo pobedu u kultnoj La Fonteti.

Najbolji igrači Valensije večeras bili su Brendon Dejvis sa 21 i Semi Odželej sa 17 poena.

U redovima Crvene zvezde bolji od ostalih bili su Nemanja Nedović i Šabaz Nejpir sa po 14 poena.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA NIKOGA NE MOŽE DA POBEDI U GOSTIMA: Valensija odbranila domaći teren i srušila crveno-bele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*