TERZIĆ: Kvote su pokazale koliko smo nadmoćniji od Partizana, zaslužili smo pobedu, kao i protiv Jang Bojsa!

zvezdan-terzic-crvena-zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se javnosti posle poraza u 171. „večitom“ derbiju, kao i smene šefa stručnog štaba.

Izraelcu Baraku Baharu uručen je otkaz, a njegov naslednik biće Vladan Milojević.

 


Terzić je od 13.00 govorio i o nastupu crveno-belih u Ligi šampiona, kao i o svim aktuelnostima u svetu fudbala.

„Pre svega, na početku izlaganja hoću da kažem da nismo ispunili ciljeve koje smo zacrtali i ovom prilikom želim da se izvinim zvezdaškoj javnosti, jer smo i mi očekivali više. Epilog svega je rastanak i raskid ugovora sa Baharom, to tako biva u fudbalu, takav je posao. Kada nema posao, prvi strada trener. Želim da mu se zahvalim, uradio je mnogo dobrih stvari, kvalitetnih stvari.

Otkrio je i da će Izraelac primati svoju platu u Zvezdi sve dok ne pronađe svoj klub.

„Ugovor je jasan, bio je potpisan na tri godine. Bahar ima svoju platu, imaće pravo da prima platu dok ne nađe novi posao, ali nije čovek koji želi da uzme pare koje nije zaradio. Ubrzo će naći klub i tada će prestati obaveza Zvezde da ga plaća“, rekao je Terzić i dodao:

„Bahar je i sam svestan da sa ovim kvalitetom igrača nije smeo da dozvoli, pre svega, u domaćem takmičenju da jesen završi kao drugi. Da budem iskren, ne u njegovu odbranu, Baraku se sve svelo u dve utakmice. To je u Bernu i jučerašnja (protiv Partizana). U oba meča je Zvezda zaslužila da pobedi, imali smo mnogo šansi i prilika, ali statistika je kao bikini. Treba da čestitamo i Jang Bojsu i Partizanu. Ostaje žal što nismo materijalizovali bolju igru, jer da jesmo, bili bismo trećeplasirana ekipa u Ligi šampiona“.

Još jednom se dotakao derbija.

„Kvote pre meča govore koliko je Zvezda bolja od Partizana. Nažalost, nismo pobedili, a da jesmo bili bismo prvi sa pet bodova više od drugoplasiranog. Zbog tog meča i onog u Bernu, možemo da okarakterišemo jesen kao neuspeh. Rekao sam Baharu da će u Zvezdi dobiti sve osim vreme. Zvezda ne menja na svaka dva meseca trenera, stali smo iz Bahara, podržavali smo ga, međutim, postoje neke crvene linije preko kojih ne može da se pređe, jer interes Zvezde je viši od svakog pojedinačnog interesa. To što smo mi postavili kao cilj da pobedimo Jang Bojs, to je samo dokaz vere u Zvezdu. Nastavićemo da postavljamo ciljeve“.

Preuzeo je i krivicu.

„Želim da preuzmem krivicu, ja sam birao moje saradnike, tako je i u slučaju Bahara. Prihvatam krivicu zbog svega što se desilo u klubu. To sam vam i rekao. Ne verujem da je to izgovorio nijedan generalni direktor na svetu. Prvi put kada Zvezda ne bude šampion, podneću ostavku. Nešto nije funkcionisalo u prvom delu sezone i preuzeću odgovornost“, kaže generalni direktor Zvezde i dodaje:

„Zvezda je bila klub pred raspadom, bankrotom, 2014. godine. Predlagalo se da se ode u stečaj, tako da, imam nekada osećaj kao da su se neki probudili iz zimskog sna, pa kažu „Endiaje“. A ja im odgovorim sedam titula, 260 miliona prihoda, stabilnost, uspešan prolazak UEFA monitoringa… Vrednost igrača od 72 miliona, i za to sam zaslužan. Kao što sam kriv za neuspeh.“

Potvrdio je da će, najverovatnije, novi trener Zvezde biti Vladan Milojević.

„Jeste, Vladan Milojević je jedini kandidat. Danas ćemo imati sastanak sa agentom i sve ide u pravcu da će Vladan Milojević sutra u 13 časova biti promovisan na čelu Zvezde. Da je Bahar juče pobedio, ostao bi u klubu“.

Govorio je i o statusu Šerifa Endiaja.

„Zvezdaška javnost je surova, ne da vreme. Svedoci smo mnogih igrača u prošlosti koji se nisu snašli, a posle su pokazali kvalitet. Kod nas očekuju da odmah posle deset dana bude Mesi. Endiaje je izgubio samopouzdanje, doveden je kao želja Bahara. Vi ste veličali Baraka Bahara, svi koji ste ovde. A on je bio samo karika u lancu. Vreme će pokazati da li je Bahar pogrešio u želji da se dovede Endiaje. Mnogo stvari utiče da li će se igrač snaći, sistem igre, saigrači. Ndiaje ima ugovor, ostaje sigurno, ne može u januaru da promeni klu b zbog UEFA pravila. Dolazi novi trener, videćemo kakav će imati tretman. Sve od njega zavisi, novi trener će imati šansu da se uveri u kvalitet igrača.

Biće i odlazaka ove zime.

„Gledaćemo da se rasteretimo (prodamo igrače). Mnogo je bilo nezadovoljnih igrača u svlačionici jer nije igralo. Baharu nije bilo lako da „hendluje“ to. Nadam se da ćemo u januaru rasteretiti igrački kadar“.

Još jednom se dotakao Bahara.

„Baraka smo pratili od utakmice protiv Olimpijakosa kada je demolirao Oly u Atini sa 0:4. To je bio model kako Zvezda želi da izgleda u Evropi. Moderno, hrabro, a posle toga je eliminisao i Zvezdu“.

 


Potom je pričao i o svojim uspesima na Marakani.

„Svidelo se to ljudima ili ne, Zvezdan Terzić je jedan od najuspešnijih funkcionera u istoriji Zvezde. Pametni ljudi su svesni koliko je kompleksno voditi Zvezdu. Vreme je pred nama, postoji procedura da ako neko pomisli da može bolje, skloniću se. I ove godine ćemo osvojiti šampionsku titulu. Osvojićemo osmu titulu.“, rekao je i dodao:

„Deset godina sam u Zvezdi, a i dalje svakog dana učim. Prepliće se mnogo interesa, Zvezdu stvarno treba razumeti da bi je vodio. Bahar je zavoleo Zvezdu, grad Beograd, iskreno mi je žao što nismo nastavili saradnju. Bio je projekat, ali desilo se što se desilo. Prihvatio je dostojanstveno, u skladu sa njegovim ljudskim vrednostima. Priče kako se obezbedio ugovorima, to su prazne priče, ne želi novac koji nije zaradio. Brzo će naći novi klub, a dok ne dođe, Zvezda će ga plaćati redovno“.

Još jednom je odbio Superligu Evrope.

„Video sam odluku suda. Stav Zvezde je jasan, mi ne želimo ništa da radimo što nije u skladu sa UEFA. Imamo sjajne odnose i želimo da održavamo. To je jedini pravi sportski model. Ovo što praktikuje UEFA. Do kraja ostajemo uz UEFA, ne zanima nas Superliga.“

O Milanu Borjanu i Omriju Glazeru…

„Glazer ostaje sigurno, a što se tiče Borjana, on je pozajmljen Slovanu, Zvezda ga i dalje plaća… Zavisi od Milojevića i njegove odluke. Imamo ozbiljne razgovore oko Đige i to će biti visok transfer, od strane francuskih klubova. Povredio se i nije igrao u derbiju, ali ima ozbiljnu perspektivu“.

Otkrio je i šta očekuje od Milojevića.

„Miloje je sigurno bolji i iskusniji trener u odnosu na 2017. godinu. Od njega očekujemo mnogo, on je dokazao od 2017. do 2019. da pravi rezultat sa manje kvaliteta na terenu, nego što danas ima na raspolaganju. Milojević mora da bude šampion Srbije, moramo da budemo konkurentni u Evropi. Naravno, pred njim je zadatak afirmacija mladih igrača. Ono što je Bahar uradio dobro, a očekujem da Milojević nastavi, u Ligi šampiona smo imali po pet bonus igrača. Nikada nismo imali takav kapital i blago.Imamo mnogo interesovanja i razgovora, očekujemo velike prihode od tih igrača. Mijatović i Nedeljković nisu na prodaju, to smo svima rekli“, kaže Terzić i dodaje.

„Mnogo smo investirali, nismo potrošli pare kao što zlonamernici pričaju, mi smo investirali novac. Sve je ovo dugogodišnji strateški plan. Mijatovića nisu donele rode, već je došao kao produkt ozbiljnog omladinskog sistema. Nas ta škola košta četiri miliona evra da bi se pojavili Mijatović, Lučić, Maksimović… masa bisera koji imaju ozbiljnu tržišnu vrednost u Evropu. Ne bih govorio, ali imamo interesovanje za Glazera, Bukarija, Olijanku, Stamenića, Krasoa, Ivanića… imamo ozbiljne ponude i razgovore. Ubeđeni smo da će Mijatović i Nedeljković vrediti mnogo više sledećeg leta. Imali smo ozbiljne ponude, ali rekli smo da ne želimo da ih prodamo“, zaključio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

1 Comment on "TERZIĆ: Kvote su pokazale koliko smo nadmoćniji od Partizana, zaslužili smo pobedu, kao i protiv Jang Bojsa!"

  1. Šta znači -Preuzimam krivicu.
    U čemu se to ogleda. Podnosim ostavku, ili isplaćujem novac za promašaje iz sopstvenog džepa ili jbm vas u mozak i dalje i pričam da sam najuspešniji ili…Ako preuzima krivicu treba to nečim da manifestuje. Ovako ispade -niko nije kriv. Terzić preuzeo krivicu, ali sam sebe neće da kazni…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*