KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA PARTIZANA PRIZNAO: Navijaću za Zvezdu protiv Jang Bojsa!

Grupa bivših fudbalera Partizana predložila je biznismena Sretena Nikolića za novog predsednika Parnog valjka.

On se sada i sam oglasio povodom toga, te je u razgovoru za „Informer“ potvrdio da je zainteresovan da sedne u fotelju u kojoj je do nedavno bio Milorad Vučelić.

 


– Imao sam farmaceutsku kompaniju, koju sam prodao pre tri meseca jednom investicionom fondu. Imam 71 godinu, mnogo sam uradio, nemam više obaveza, a radoholik sam. Finansijski sam ostvaren. Partizan mi je drag i voleo bih da pomognem. Naravno, ne može ništa preko noći, ali imam ideju kako bi taj proces tekao. Uspešno sam vodio malo, zatim srednje, a kasnije i veliko preduzeće. Uz to, bio sam ranije u upravi Partizana, svi znaju koliko sam privržen klubu. Hteo sam da budem predsednik i 2014. godine, mislim da je sad situacija lošija nego tada. Ne mogu da vam otkrijem šta je tada pošlo naopako, o tome mogu da pričam nekom drugom prilikom – rekao je Nikolić za Informer.

Svestan je da je u Partizanu loša situacija, ali Sretena Nikolića to ne plaši.

– Ne plašim se, kukavice se plaše. Za mene bi to bio izazov. Potrajalo bi nekoliko godina, ali uspeo bih da izvučem Partizan. Loša je polazna tačka, jer se ne igra Evropa. Verujem da bi se i navijači vratili na tribinu, bivši igrači bi počeli da dolaze u klub, sve bi krenulo na bolje. Potrebno je na viši nivo podići i omladinsku školu. Ma, sve segmente bismo popravili.

On nema nameru da sarađuje ni sa kim iz aktuelne uprave Partizana.

– Ko god bi hteo da pomogne, bio bi dobrodošao, ali tražio bih nove ljude. Samo naslućujem koliko u ovom trenutku iznosi dug Partizana, imam neke informacije, mada morao bih precizno da imam uvid u svu papirologiju da bih počeo da radim. Ko god misli da će toliko veliki novac naći u zemlji, vara se. Ja sam već pričao sa nekim svojim stranim poslovnim saradnicima, pošto sam dugo bio u spoljnoj trgovini, i spomenuo sam im ulaganje u Partizan. U slučaju nekih izmena u zakonu o privatizaciji, to bi bilo izvodljivo. Ne vidim drugačije kako je moguće naći tako ogroman novac.

Fudbaleri koji su podržali njegovu kandidaturu i dalje će ostati anonimni, a biznismen tvrdi da se među njima nalazi veliki broj poznatih imena i bivših reprezentativaca.

Ako su tražili da ostanu anonimni, ja ću to da ispoštujem, a kad dođe vreme, otkrićemo. Imam sve napismeno, imali smo dva sastanka. Među njima su mnogobrojni bivši reprezentativci iz različitih generacija, kapiteni, fudbaleri, koji su ostavili veliki trag i u klubu i u državnom timu. Oni su prethodno pričali sa navijačima i zajednički su se usaglasili da mene predlože za predsednika. Među onima koji su me predložili su i pojedini koji su trenutno u klubu, pa zbog svih zajedno nećemo sad o imenima.

 


Nikolić je otkrio i da će u sredu biti uz Crvenu zvezdu protiv Jang Bojsa.

– Dobar sam ja i sa nekim ljudima iz Crvene zvezde. I uvek navijam za Zvezdu ako igra u evropskom takmičenju. Navijaću za nju protiv Jang Bojsa. Ne vidim problem da to javno kažem. Partizan mi je na dalekom prvom mestu, ali uvek sam navijao za domaće klubove. Uostalom, navijači Crvene zvezde i Partizana su ogromna pokretačka snaga, zamislite šta sve mogu ujedinjeni. Suludo mi je da se svađaju oko sporta.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA PARTIZANA PRIZNAO: Navijaću za Zvezdu protiv Jang Bojsa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*