DRAMATIČNA UTAKMICA NA MARAKANI: Zvezdi samo bod protiv Jang Bojsa!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju Jang Bojs u grotlu Marakane u okviru 2. kola grupne faze Lige šampiona.

Srpski i švajcarski šampion odigrali su nerešenim rezultatom 2:2, pa posle dva kola oba tima imaju po bod.

 


Strelci za Zvezdu bili su Šerif Endiaje u 35. i Osman Bukari u 88. minutu, dok su golove za Jang Bojs postizali Filip Ugrinić u 48. i Sedrik Iten u 61. minutu.

Ovaj meč iz lože je pratio i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je dobio velike ovacije, dok je na tribinama bilo preko 47.000 ljudi.

Beogradski tim će u naredna dva kola odmeriti snage sa Lajpcigom, dok će Jang Bojs imati još teži posao protiv Mančester sitija.

Crveno-beli su od starta pokušali da izvrše ogroman pritisak na polovini Jang Bojsa, ali je gost imao prvu šansu preko Darijana Maleša, koji je sa dvadesetak metara šutirao malo preko gola.

Samo minut kasnije brzonogi Bukari pravi pometnju na desnoj strani terena, zatim je Ivanićev šut izblokiran, a u nastavku akcije Hvang pronalazi Šerifa Endiaja koji je pokušao petom da loptu pošalje u mrežu, ali je golman Raćopi odlično reagovao.

Usledio je dosta mirniji period igre, Zvezdin tempo je potpuno opao, a Jang Bojs je sve češće bio na polovini srpskog šampiona.

Garsija je opasnim udarcem pripretio, ali je Omri Glazer odlično reagovao u 27. minutu i izbacio loptu u korner. 

I onda pravo niotkuda Zvezda stiže do vođstva u 35. minutu. Bukari je dobio dugu loptu, ušao je u kazneni prostor, a potom asistirao Šerifu Endiaju, koji je pogodio za 1:0. Pomoćni sudija digao je ofsajd zastavicu, ali je VAR preinačio njegovu odluku, baš kao na Etihadu, pa je slavlje moglo da počne.

Do kraja poluvremena je i Bukari savladao Raćopija posle odlične asistencije Mirka Ivanića, ali ovoga puta VAR provera je potvrdila da je Bukari bio u malom ofsajdu i taj pogodak je poništen.

Pred kraj poluvremena gosti su ponovo preuzeli inicijativu, a u poslednjim sekundama nadoknade vremena Glazer je odličnom intervencijom sačuvao vođstvo crveno-belima.

Očajan početak drugog poluvremena imala je Zvezda, gosti su već u 47. minutu stigli do 1:1. Monteiro je sjajno pronašao Filipa Ugrinića koji je preciznim udarcem savladao Glazera.

Šest minuta kasnije poništen je zbog ofsajda, opravdano, pogodak Endiajea, posle promašaja Stefana Mitrovića i In-beom Hvanga.

Usledio je hladan tuš na Marakani, Naser Điga nespretno je igrao rukom u kaznenom prostoru, a glavni arbitar Vilijam Kolum je posle pregledavanja snimka bez dileme pokazao na belu tačku. SedrikIten je izveo penal i doneo prednost Jang Bojsu.

Bahar je reagovao izmenama, ušli su Olajinka, Katai i Lučić umesto Rodića, Stamenića i Mitrovića, pa je Zvezda u završnicu meča ušla u prilično ofanzivnoj formaciji.

Ređali su se korneri za Zvezdu, pretili su Katai, Lučić, Hvang, Olajinka, ali su gosti nekako uspevali da se odbrane.

Nekoliko velikih šansi propustila je Zvezda, a onda je u 83. minutu mogla da usledi surova kazna. Rezervista Ganvula je neometan sa nekoliko metara glavom šutirao preko gola.

Žan-Filip Kraso, koji je zamenio Endiajea, je dva minuta kasnije imao dobru šansu, ali je loše šutirao.

Zvezda nije htela da stane, pa je u 88. minutu stigla do izjednačenja. Kraso je sjajno proigrao Bukarija koji je iz mrtvog ugla preciznim i snažnim udarcem savladao ovog puta nemoćnog Raćopija za 2:2.

 


Do kraja je Zvezda pokušavala da dođe do preokreta i pobede, Mijailović je u petom minutu nadoknade šutirao pravo u Raćopija, a Olajinka minut kasnije u situaciji jedan na jedan prebacio gol, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju.

Poslednju priliku je propustio Katai, posle centaršuta Hvanga, kada je traljavo šutirao pored gola.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "DRAMATIČNA UTAKMICA NA MARAKANI: Zvezdi samo bod protiv Jang Bojsa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*