IZRAELCI DEMANTUJU TERZIĆA: Nema dogovora sa Baharom, duguju mu se i plate!

Barak Bahar
EPA/ADAM VAUGHAN

Zvezdan Terzić je na svojoj konferencijii za medije govorio o rastanku sa Barakom Baharom.

On je izjavio kako će Izraelac primati platu dok ne pronađe novi klub, kao i da sam Bahar ne

 


eli da uzme novac koji nije zaradio.

“Ugovor je jasan, potpisao je na tri godine, Bahar je imao svoju platu. On će imati pravo da prima platu dok ne pronađe novi posao, ali on nije čovek koji će uzeti novac koji nije zaradio. On će brzo pronaći novi klub, a kada se to desi, Zvezda više nema obavezu da ga plaća“, rekao je Terzić.

Ipak, poznati izraelski portal „One“ ima potpuno drugačija sazananja od ovih koje je izneo Terzić.

Tvrde da nikakav zvanični dogovor nije postignut, kao da Bahar još uvek nije dobio ni otkaz, te da mu se duguju dve plate.

“Za razliku od najave generalnog direktora Crvene zvezde, Izraelci nisu dobili otkaz i vodiće se velika borba oko novca. Tu su i dve plate koje im još nisu isplaćene“, piše portal “One“ i dodaje:

 


“Predsednik Crvene zvezde Beograd saopštio je danas (četvrtak) srpskim medijima da je Barak Bahar dobio otkaz i završio karijeru u klubu, a pored toga je naveo i da je izraelski trener ‘pristao da se odrekne plate jer ne želi novac koji ne zaslužuje’, ali ispada da on ne stoji iza ovih izjava. „ONE“ saznaje da Bahar i njegov tim do sada nisu postigli nikakve dogovore sa upravom Crvene zvezde Beograd, a štaviše, čak nisu dobili ni zvanično obaveštenje ili zvaničan dokument kojim ih obaveštavaju da su otpušteni. Razlog je što bi, ukoliko bi se tako nešto desilo, Zvezda bila u obavezi da treneru i njegovom osoblju isplati sve zarade još dve i po godine. Dakle, u praksi nema ničega iza najave čelnika da je on zapravo smenio trenera u medijima, ali ne u praksi sa pravne tačke gledišta. Smisao je jasan – biće velika borba za novac. Problem za Bahara i ekipu je što u Srbiji u najboljem slučaju plaćaju porez od 15 odsto, moraće da dovrše mesece koje su dobili i dobiće obeštećenje. U Crvenoj zvezdi se ispostavilo da postoji način – ne plaćati. Baharu i izraelskom timu do sada duguju dve plate, a na putu su i do treće plate. Igrači u timu takođe nisu dobijali novac u poslednjem periodu i nisu mogli da vide da im plata ide na bankovne račune. Metoda se čini jasna. Otpušten preko medija i time izvršio pritisak na osoblje da prihvati odluku. Ni povratak u Izrael neće biti momentalan. Na primer, trener golmana Gaj Vajzinger je u Beogradu sa celom porodicom, deca su tu i moraće da ih izvede i onda se vrati u Izrael. Baher i Šarafti su stigli bez porodica, pa će na putu za Izrael samo morati da spakuju kofere“, navodi se u tekstu izraelskog portala.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

1 Comment on "IZRAELCI DEMANTUJU TERZIĆA: Nema dogovora sa Baharom, duguju mu se i plate!"

  1. ko će sad da oprašta dug?Ili će el presidente da zavuče ruku u trezor da isplati mezimletu da da plate!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*