PARNI VALJAK OD PANTERA NAPRAVIO MALE MACE: Nemilosrdni Partizan od FMP-a nije ostavio ni dugmiće!

Košarkaši Partizana ostvarili su izuzetno ubedljivu pobedu u malom gradskom derbiju u okviru 10. kola regionalne ABA lige pošto su u Železniku odigrali skoro besprekoran meč i na kraju srušili domaći FMP sa +44 za sedmi trijumf – 61:105.

Ovo je bila najubedljivija pobeda Partizana u okršajima sa FMP-om u poslednjih 15 godina. Prethodno su crno-beli slavili sa +38 u polufinalu Košarkaške Superlige Srbije u meču odigranom 7. juna 2019. godine.

 


Osim uvodna dva minuta, čitav preostali tok utakmice protekao je u potpunoj dominaciji košarkaša Partizana. Od ofanzivnog skoka, preko defanzive, pa sve do tranzicije, crno-beli su znali šta žele u Železniku i na kraju su ostvarili izuzetno ubedljiv trijumf.

Sa druge strane, FMP je imao ogromnih muka u realizaciji, što se dobro ocrtalo u prve dve četvrtine gde su uspeli da daju samo deset, odnosno devet poena, a ni odbrana nije funkcionisala na način na koji je to želeo trener Nenad Stefanović. Ponovile su se boljke iz nekih prethodnih utakmica u Železniku ove sezone.

 


Vrlo raspoložen je za Partizan na ovom meču ponovo bio Tristan Vukčević, ali se može reći da je sveukupno ovo bila timska pobeda crno-belih, jer su svi na neki način doprineli da trijumf bude ubedljiv.

Kao što smo već i napomenuli, start prve četvrtine pripao je FMP-u, koji je u uvodna dva minuta iz dobre energije stigao do četiri poena, ali se posle toga potpuno „izgubio“. Tim Željka Obradovića krenuo je da ređa koš za košem i stigao je do serije od 16:0 kojom je utakmicu stavio pod apsolutnu kontrolu i zatim nastavio samo da uvećava stečeno.

Na kraju prve deonice je Partizan već imao +13, ali je u drugoj četvrtini pad FMP-a nastavljen. Otvorio se i šut košarkašima Partizana, ubacivali su gotovo sve što im je došlo pod ruku, osim nekih šuteva pred kraj četvrtine, ali sam rezultat ovog kvartala koji govori da je Parni Valjak dao 30 poena dovoljno govori o tome kako su stvari izgledale na terenu.

Ni treća deonica nije donela neku promenu u igri dva tima. I dalje je sve bilo kao i u prvih 20 minuta. Panter je takođe bio u elementu i uspeo je da odvede tim svojim poenima i na +43 na 14 minuta do kraja utakmice. Pred završni kvartal bilo je i još ubedljivijih +46.

Samim tim, poslednja četvrtina bila je revijalna. U igru je za Partizan ušao i Savo Drezgić, koji je uspeo da se upiše u listu strelaca pogotkom sa distance. Do kraja je razlika narasla na istorijsku u mečevima dva rivala.

Partizan posle ovog meča ima skor 7-3 u ABA ligi, dok FMP stoji na drugom kraju tabele sa 3-7. Crno-beli u narednom kolu dočekuju Studentski centar, dok će na drugoj strani Panteri na noge ekipi Budućnosti.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PARNI VALJAK OD PANTERA NAPRAVIO MALE MACE: Nemilosrdni Partizan od FMP-a nije ostavio ni dugmiće!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*