PIKSI SLAVI: Veliki dan za Srbiju, igrači pokazali…

Tanjug/AP

Selektor najboljih fudbalera Srbije, Dragan Stojković Piksi, odveo je nacionalni tim na još jedno veliko takmičenje, na Evropsko prvenstvo u Nemačku 2024.

Posle burnog remija sa Bugarskom (2:2), Orlovi su pečatirali drugu poziciju u kvalifikacionoj grupi G i uz Mađare prošli na završni turnir.

 


Srbija je u jednom momentu gubila 1:2 i nije bilo nimalo prijatno svedočiti ovakvoj partiji Piksijevih izabranika, međutim, prolaz je jedino što će se ovog puta pamtiti.

Za selektora, plasman na Euro je veliki uspeh.

„Veliki dan za srpski fudbal, Srbija država je dočekala da ima ekipu na evropskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su zaista odradili, borili se do kraja i verovali… I čestitke svima, srećni smo i zadovoljni“, rekao je posle meča Stojković.

Naša reprezentacija je poslednji put na Euru igrala kada je Piksi bio kapiten, a danas je kao selektor odveo Orlove na Euro – izgleda da ne može bez Stojkovića.

 


„Ispada tako, ovaj… Dobro… Setio sam se jedne zaista loše epizode sa Škotima… To je veliki pritisak, rekao sam već da će utakmica biti interesantna za gledanje, i znao sam da neće biti laka. Igrači su pokazali strahovit mentalitet, mentalitet koji treba da krasi ekipu koja se ne predaje, verovali su u sebe. Ostvarili su rezultat koji je dovoljan da nas vodi na Evropsko prvenstvo i to je najvažnije u svakom slučaju“.

Nije bilo lako, Srbija je igrala loše, u grču, gubila je… Na kraju, ipak, srećan kraj po naš najbolji tim.

„Prvo poluvreme smo kontrolisali kompletno, stvarali šanse, kreirali dobre pozicije da ugrozimo gol, poveli, ali smo znali, znali smo da neće biti lako. Opet su nam se desile greške i kod prvog i kod drugog gola Bugara. Praktično poklon golovi sa naše stane, ali smo uspeli da se izdignemo iznad toga. Nije lako na psihološkom planu igrati ovakvu utakmicu, jer smo znali kakav je bio ulog, ali smo bili maksimalno koncentrisani jer smo verovali da možemo do drugog gola i uspeli smo u tome. Zasluženo smo se plasirali u Nemačku“.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PIKSI SLAVI: Veliki dan za Srbiju, igrači pokazali…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*