AZURI POKAZALI MOĆ: Italija PREGAZILA Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva!

Fudbaleri Italije savladali su na rimskom Olimpiku Tursku sa 3:0 u prvom meču Evropskog prvenstva.

Azuri su tako nastavili niz nepobedivosti i pokazali da će igrati ozbiljnu ulogu na prvenstvu.

Prvo poluvreme proteklo je u žestokoj defanzivi Turaka, dok su Italijani konstantno napadali. Imali su Azuri ogroman broj pokušaja ka golu rivala, a prvu veliku priliku propustio je Kjelini, ali mu je golman Turske fantastično odbranio udarac glavom.

Do kraja poluvremena Italijani su imali još nekoliko prilika, a pored toga su u par navrata tražili i penal. Iako je bilo prostora da se svira kazneni udarac, sudija Makeli je procenio da gostujući igrači rukom nisu igrali namerno.


Italijani do zasluženog vođstva stižu u 53. minutu kada je Merih Demiral u želji da spreči da lopta stigne na drugu stativu nespretno reagovao i poslao je u sopstvenu mrežu posle centaršuta večeras izuzetnog Berardija.

U 66. minutu Imobile je duplirao vođstvo svoje reprezentacije. On je iskoristio odbitak nakon šuta Spinacole i postigao prvi gol za Italiju na velikim takmičenjima.

Činilo se da je Italija nakon toga mogla da da gol kad god je želela, a novi je došao u 79. minutu, posle velike greške golmana Čakira.

Njega su brzo kaznili Berardi, Barela, Imobile i pre svih Insinje, koji je loptu poslao u malu mrežu i potvrdio trijumf, 3:0.

Na kraju velika i ubedljiva pobeda Italijana, koji su pokazali od samog starta turnira da spadaju u red najvećih favorita. Sa druge strane Turci su mnoge razočarali, i imaće šansu u naredna dva kola sa Velsom i Švajcarskom da traže prolaz dalje,


Be the first to comment on "AZURI POKAZALI MOĆ: Italija PREGAZILA Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*