PARNI VALJAK NA VREME UPALIO: Partizan ubedljivo savladao Albu!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Albe rezultatom 89:74 u okviru devetog kola Evrolige.

Crno-beli su teškom mukom slavili u meču u kom je lošiji tim izgubio, više nego što je onaj bolji pobedio, jer se Alba sama nudila da bude poražena.

 


Tim Željka Obradovića je prelomio meč u trećoj četvrtini, kada je proradio Zek Ledej na krilima navijača u Beogradskoj areni.

Navijače je aktivirao prekid meča i čelendž koji je tražio gostujući trener Izrael Gonzales i posle tog prekida su igrači Željka Obradovića počeli da pogađaju trojke, koje su falile u napadu.

Partizan se tada odlepio na dvocifrenu prednost, a u meču u kom je i šest razlike za bilo koju od ekipa bilo osetna prednost, plus od 13 poena bio je ogromna zaliha.

Srpski klub je stoga upisao četvrtu pobedu u devet utakmica i uz pet poraza je opet bliže zoni koja vodi ka doigravanju na kraju regularnog dela sezone. Pobeda posebno dobija na značaju zbog samopouzdanja Danila Anđušića, koji je uz Ledeja bio veoma važan šraf u pobedi, kao i zbog pređašnjeg poraza Partizana od Bajern Minhena u Nemačkoj.

Prva četvrtina Partizana bila je solidna napadački za Frenka Kaminskog koji je pokazao da je raspucan od samog starta.

Ubacio je dve dvojke, jednu trojku i pokazao da sa njim neće biti šale u napadu. Međutim, problem je što su igrači Albe rano počeli da koriste i kažnjavaju Partizanove mane u odbrani.

 


Luis Olinde i Krist Kumađe su pogađali i skokovima pravili razliku u prvih deset minuta, dok su momci u žutim dresovima igrali nekako mlako u odbrani.

Željko Obradović je u startu imao problem jer nije mogao da računa na Alena Smailagića, a čvrstinu u reketu je probao da podigne uvođenjem Tristana Vukčevića i Bruna Kabokla.

Crno-beli su posle trojke Džejmsa Nanelija imali prednost 12:8 i ona je začas anulirana trojkama Sterlinga Brauna i Luisa Olindea.

Dodatno je kvarilo utisak to što je Alba poklonila čak pet lopti u prvih deset minuta, a ipak je bila u seriji 12:2 i vodila je 20:14 posle koševa Janija Vecela.

Aleksa Avramović je tada nanizao četiri poena i ublažio zaostatak Partizana na dva poena posle deset minuta, dok je Kumađe imao indeks 17 jer je upisao čak osam skokova.

S početka druge četvrtine, Aleksa je pokazao da sekvenca s kraja prve nije bila slučajnost. Jedan prodor i koš, drugi uz faul, bili su poziv za trenera gostiju da promeni čuvara na beku crno-belih.

Avramović je za četiri i po minuta ubacio devet poena i krenuo je da vuče svoj tim, nešto slično kao što je to u prvim minutima radio Kaminski.

Aleksa je promašio otvorenu trojku u kontri za plus pet, ali je ohrabrujuće bilo što su se prethodno i Anđušić i Doužer bacili na parket da bi ukrali loptu u momentima kad je domaćin vodio 28:26.

Doužer je tu prednost povećao na četiri poena, a igra se malo otvorila kada je odbranu počeo da igra i Mateuš Ponitka.

Tu nije bio kraj nedaćama Partizana, pa je Sterling Braun trojkom odgovorio na dalekometni hitac Nanelija, a onda su Olinde i Timan svojim poenima primakli Albu sa minusa od šest poena na poen zaostatka, 39:38, minut pred poluvreme.

Do kraja je odbrana Partizana nervirala njegovog trenera Obradovića, a Alba je sa 43:40 „disala za vratom“ tima iz Humske. Loša odbrana preneta je iz prvog u uvodne minute drugog poluvremena, pa je Žiga Samar tako lagano pokupio svoj promašaj i pogodio popravni šut za 45:44.

Doužer je na drugoj strani promašio ceo koš, a Jaramaz i Anđušić nisu delovali najsigurnije, a ni najkreativnije u organizaciji akcija.

Zato je u prva četiri minuta jedini Partizanov koš bio pogodak Ledeja iz ofanzivnog skoka. Doleteo je niotkuda i ubacio loptu u obruč, dok je Timan preokrenuo stvari u korist Albe na 46:45.

Alba je nastavila da se nudi Partizanu lošim napadima, a prekid koji je pozvao trener gostiju svojim čelendžom raspalio je navijače. Počeli su glasno da pevaju i skandiraju, što je poptuno razgoropadilo Zeka Ledeja.

Nije se dugo čekalo da Ledej iznudi faul i onda ubaci trojku, koju je ubrzo dao i Doužer za prvu dvocifrenu prednost, 62:52, nepuna dva minuta pre kraja treće deonice.

Anđušić je ubacio šut za tri i +13, ali je i Šnajder na isteku treće četvrtine pogodio trojku za 65:55.

Ledej je nastavio da briljira na startu četvrte, pa je tako uhvatio i bitan skok u napadu iz kog su došli poeni Kabokla, dok je Doužer asistencijom za Nanelija vratio Partizanu komotnijih +13 i 74:61.

Nakon toga su stvari išle daleko lakše, pa je Anđušić imao odgovor na to što je Timan pogađao u poslednjim minutima i Partizan je upisao već viđenu pobedu nad „fenjerašem“ Evrolige.

Crno-beli naredni meč igraju protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi za tri dana, dok će sledeći evroligaški izazov biti meč sa Anadolu Efesom 24. novembra.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PARNI VALJAK NA VREME UPALIO: Partizan ubedljivo savladao Albu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*