BEZ ČUDA U PIREJU: Zvezda poražena od Olimpijakosa!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u Pireju u duelu devetog kola Evrolige protiv Olimpijakosa rezultatom 88:83.

Oba tima su imala kadrovske probleme pred ovaj meč. Sferopulos nije mogao da računa na Šabaza Nejpira, Jago Dos Santos je bio pod znakom pitanja, ali je na kraju igrao, dok u timu nije bilo ni Adama Hange i Branka Lazića. Barcokas je morao da se sprema bez Nikole Milutinova, Šakila Mekisika i Najdžela Vilijamsa-Gosa.

 


Imao je domaćin u Pireju šta da dokaže, nakon što su prošle sezone poraženi u oba duela sa srpskim predstavnikom.

Crveno-beli iz Beograda su bolje ušli u ovaj meč protiv crveno-belih iz Pireja, koji su nosili gotovo identične dresove (sa različitim šortsevima), što je sigurno otežavalo praćenje, a tek igranje na ovom susretu…

Nije se činilo da je to smetalo Nemanji Nedoviću koji je postigao uvodnih 12 od 13 poena gostiju. Nije se libio da šutira iz svih pozicija, ali ono što je važnije – pogađao je.

Zvezda je uspevala da odgovori šuterskim naletima protivnika, naročito Aleka Pitersa, ali je veći problem za nju predstavljalo prisustvo Mustafe Fala u “reketu”. Korpulentni francuski centar je dominirao na oba kraja pod obručima, a Zvezda je svoju šansu morala da traži u trenucima kada je on bio na klupi.

Tako je i bilo. Čim je Fal izašao sa terena, gostujući igrači su počeli da forsiraju unutrašnju liniju i preko Luke Mitrovića i potom Majka Tobija stižu do najveće prednosti od osam poena (39:31).

Vratio se Fal, a sa tim i prednost Olimpijakosa. Grci su u tim trenucima vezali 10 poena bez odgovora Zvezde koja nekoliko minuta nije mogla do koša i koja je uprkos prednosti koju je imala na poluvreme otišla sa minimalnim zaostatkom.

Posle pauze, u drugih 20 minuta je bolje ušao domaćin, koji posle nove trojke Pitersa stiže na, do tada, za njih najveću prednost od šest poena. Zvezda gotovo tri i po minuta po početku drugog poluvremena nije znala za poene i upravo su te kontra faze Sferopulosovog tima još jednom koštale ekipu sa Malog Kalemegdana.

Koliko god da je Zvezda čvrsto igrala u odbrani, skoro pa punih osam minuta u trećoj deonici su postigli samo tri poena, pa u njihovom lošem napadu u nastavku ili Olimpijakosovoj dobroj odbrani u tom periodu igre treba tražiti prelomne momente ovog meča.

 


Grčki velikan je to iskoristio i posle 30 minuta vodio je rezultatom 64:53.

Beogradski crveno-beli su dobro otvorili poslednjih deset minuta, pogodili su trojke Davidovac i Majk Tobi za 66:59 i nadu da ekipa možda i može do preokreta. Ipak, odgovorili su domaćini na isti način, a potom i pobegli na plus 15.

U tim trenucima činilo se da ekipi Janisa Sferopulosa nema spasa, ali je grčki stručnjak tada na teren poslao nisku petorku, a pravo niotkuda pojavili su se Jago dos Santos i Nemanja Nedović i sa tri vezane trojke vratili crveno-bele u život na dva i po minuta od kraja (80:75).

Usledila je neizvesna završnica u Pireju, Teodosić je na 42 sekunde pre kraja pogodio još jednu trojku, a onda su sudije neshvatiljivo, kao i u Barseloni, dosudile tehničku Nedoviću jer je gazio aut liniju dok je domaćin trebalo da izvede loptu.

Olimpijakos je sa slobodnih bacanja održavao prednost, dok je Nedović trojkom približio Zvezdu na 86:83 na 12 sekundi pre kraja. Ipak, vremena za preokret na kraju nije bilo, pa je grčki tim slavio pobedu.

Klubu sa Malog Kalemegdana nije pomogla ni sjajna partija Nemanje Nedovića i njegovih 26 poena, a pored njega jedini dvocifren u ekipi bio je Miloš Teodosić sa 15 poena. Na drugoj strani, najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Alek Piters sa 28 poena. 

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "BEZ ČUDA U PIREJU: Zvezda poražena od Olimpijakosa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*